Lezing over (levens)testament

zaltbommel • Een (levens)testament kan veel familieleed voorkomen én geld schelen. Erkend financieel adviseur Chris Emans geeft er 5 juni om 13:30 uur een heldere lezing in De Poorterij te Zaltbommel.
Er bestaan veel misverstanden over de verdeling van een nalatenschap wanneer één van de partners overlijdt. Het merendeel van de vijftigplussers denkt dat de afwikkeling van een erfenis in Nederland prima bij wet geregeld is. Maar niets is minder waar, stelt Emans. Door diverse wetswijzigingen in de afgelopen decennia, is het vaak onduidelijk hoe het erfrecht nu eigenlijk wettelijk is geregeld. "Met het opstellen van een testament of levenstestament, weten mensen vooraf al precies waar ze aan toe zijn wanneer een dierbare wegvalt of handelingsonbekwaam wordt."
"Stel één van de twee partners is wilsonbekwaam door bijvoorbeeld dementie, dan is het niet vanzelfsprekend dat de ander kan beslissen over de (gezamenlijke) eigendommen. Is er geen volmacht vastgelegd in een levenstestament, dan zal het er in de praktijk op uitdraaien dat de gezonde partner ineens voor alledaagse zaken bij de rechter om toestemming moet vragen. Heel schrijnend."
Een testament is niet alleen iets voor vermogende mensen. "Niet iedereen heeft een kapitaal in geld opgebouwd, maar veel mensen hebben wel een eigen huis dat (bijna) hypotheekvrij is. Ook dat is vermogen waarover eventueel erfbelasting verschuldigd is." De lezing is kosteloos bij te wonen na inschrijving op:

q www.lezingwonenenwelzijn.nl