SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC Foto: aangeleverd

Dichtbij voor veraf

neerijnen • De eerstvolgende expositie in Stroomhuis Neerijnen is er niet zomaar één. De keramische werken van Anke de Jong hebben een link naar de Eye Care Foundation Zuidoost Azië. Op 31 mei om 20:00 uur is de opening van de expositie. Drie inwoners van het Rivierenland tonen dan hun betrokkenheid bij visueel gehandicapten ver weg.
Cees van der Windt - oogarts in het Rivierenland ziekenhuis - zal uitleg geven bij het werk, dat hij jaarlijks in Zuid Oost Azië doet. Bert van de Brink - pianist en accordeonist en bepaald geen onbekende in het Stroomhuis - zal een benefietbijdrage leveren aan deze avond. Bert verlangt, vanwege het hem persoonlijk nauw aan het hart liggende goede doel (hij is zelf visueel gehandicapt), geen honorarium voor dit optreden. Anke zelf, de vrouw van Cees van der Windt, schenkt een deel van de verkoop van de keramiekwerken aan Eye Care Z.O. Azië.
De expositie is te bezoeken in het Stroomhuis Neerijnen van zaterdag 1 juni t/m tweede pinksterdag 10 juni, behalve maandag 3 juni, steeds van 11:00 tot 17:00 uur. Bij de expositie zijn ook 32 foto's te zien van Mariëlle de Graaf. Deze foto's kunnen besteld worden. De toegang is gratis; een gift voor Eye Care Foundation Zuidoost Azië wordt op prijs gesteld.


Smokkelroute voor ouderen

bruchem • Stichting Welzijn Ouderen Bruchem Kerkwijk en Delwijnen organiseert een excursie. Het uitje is gepland op donderdag 27 juni; reizigers kunnen zich aanmelden tot 9 juni. De bus vertrekt om 8:30 uur bij Eben Haezer. In Eersel wordt na de koffie met vlaai het Kempenmuseum 'De Acht Zaligheden' bezocht. In restaurant Antoine in Soerendonk volgt een heerlijke koffietafel (met kroket). Daarna is het tijd voor de smokkelroute met een deskundige gids, met een stop bij de Achelse Kluis. De dag wordt afgesloten met een driegangendiner in Nistelrode. Rond 20:30 uur rijdt de bus dan weer Bruchem binnen. Voor dit arrangement betalen vaste bezoekers en hun begeleid(st)ers 50,00 euro. Drankjes zijn voor eigen rekening. Vervoer van en naar Eben Haezer kan geregeld worden via Bas Crielaard (0418-642554). Aanmelden kan bij de secretaris (cees@bongenaar.nl).


Grenzen aangeven

kerkdriel • Nicole Prins-Janssen geeft op 3 juni in de bibliotheek van Kerkdriel een inspiratiesessie 'grenzen aangeven'. Prins woonde op de grens van Nederland en België, aan de Belgische kant. In 2003 verhuisde ze naar Nederland, hier ervaarde ze dat ze haar grens op een andere manier moest aangeven. Sinds 10-10-'10 voert Prins haar praktijk voor voetreflextherapie in Nuenen, Body in Balance. Ze merkte dat het aangeven van grenzen gelinkt kan zijn aan bepaalde orgaangebieden. De lezing duurt van 19:30-21:30 uur. De volgende ochtend, dinsdag 4 juni, wordt dezelfde sessie gehouden in de bibliotheek in Geldermalsen. De entree bedraagt 7,50 euro. Meer info en aanmelden:

q www.body-in-balance.nl/agenda