• Hieke ondertekent haar contract.
• Hieke ondertekent haar contract. Foto: aangeleverd

Eerste stagiair Brug vindt baan in zorg

zaltbommel • Leerlingen uit het praktijkonderwijs kunnen veel meer gaan betekenen in de zorg. Die overtuiging van praktijkschool De Brug in Zaltbommel is bevestigd nu de eerste stagiair na een half jaar een arbeidscontract heeft ondertekend. Haar naam is Hieke van Zeelst.

De Brug zocht de samenwerking met BrabantZorg. De zorgaanbieder stond daar open voor en dat heeft geresulteerd in een uitwisseling, die gestart is in september. Na ruim een half jaar werd maandag deze samenwerking bekroond.

Feestelijk ondertekening

Hieke van Zeelst (18), leerling van praktijkschool De Brug, heeft haar stage bij de locatie De Wielewaal van BrabantZorg succesvol doorlopen. Dit is op 27 mei beloond met een arbeidscontract (BBL) bij BrabantZorg. Bij BBL gaat de leerling één dag naar school naast vier dagen werken in de praktijk. Het tekenen van dit contract werd feestelijk gevierd.

Levensecht leren

Ook andere leerlingen van De Brug werden door BrabantZorg op die dag in het zonnetje gezet. Iedere week heeft er een groepje leerlingen met hun docent lessen gevolgd bij De Wielewaal. Levensecht leren noemt De Brug dat.

Dat helpt de leerlingen om zicht te krijgen of het werken in de zorg bij hen past en of er interesses zijn om later met ouderen te willen gaan werken. Een mooie manier om leerlingen te motiveren voor het werken in de ouderenzorg en zo 'meer handen aan het bed' te kunnen creëren en het tekort aan personeel in de zorg te verkleinen.

Vrijwiligerswerk

Daarnaast zijn iedere vrijdagmiddag enkele leerlingen van De Brug vrijwilligerswerk gaan verrichten bij De Wielewaal. Dit draagt bij aan burgerschap, lessen over de samenleving, over de wereld om je heen. Dat werkt goed voor de leerlingen, én voor de ouderen.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Alle betrokken leerlingen hebben maandag een bewijs van deelname ontvangen, een mooi document voor in het portfolio van de leerlingen. De opgedane ervaringen dragen bij aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling met het oog op een passende plek op de arbeidsmarkt voor in hun toekomst.

Erbij horen

De Brug en BrabantZorg willen graag de samenwerking voortzetten. De voornaamste rol van het praktijkonderwijs is om de leerlingen voor te bereiden op werk. Het hebben van werk is in onze maatschappij nog steeds de meest bevredigende vorm van 'erbij horen'.

Deze samenwerking tussen BrabantZorg en De Brug biedt optimale kansen voor jongeren, die van nature kwetsbaar zijn.