Afbeelding
Foto:

Nieuw plan voor riolering Ophemert

ophemert • De gemeente West Betuwe heeft zich gebogen over het voorgenomen riolerings- en bestratingsproject in de Kapelstraat in Ophemert. Het moet in elk geval anders dan in de aangrenzende Weverstraat. Op 19 juni wordt een nieuw voorstel aan de bewoners gepresenteerd.

Een soortgelijk project in de aangrenzende Weverstraat heeft eerder ter plaatse voor behoorlijk wat overlast en ergernis bij aanwonenden gezorgd. Reden genoeg voor het huidige gemeentebestuur om nog eens kritisch naar het ontwerp en de projectrisico's voor de Kapelstraat te kijken. Herhaling van de Weverstraat wil de gemeente voorkomen.

Centraal staat de vraag of het ontwerp robuust genoeg is om bij hevige regenval het water te kunnen verwerken. Daarbij is het goed ook nog eens te kijken naar mogelijkheid regenwater bovengronds af te voeren. Dat laatste zou mogelijk de periode van uitvoering kunnen bekorten en de waterafvoer via het riool robuuster maken.

De afgelopen maanden zijn benut voor het uitvoeren van verschillende onderzoeken. Over de uitkomsten daarvan wil de gemeente nu in gesprek met de direct aanwonenden. Tijdens een speciale inloopavond op woensdag 19 juni van 19:30-21:30 uur kunnen belangstellenden zich nader laten informeren en hun suggesties met de aanwezige deskundigen bespreken. De avond is in Huis Op Hemert.