Music in the Backyard

zaltbommel • Ook het jaarlijkse muziekfestival Music in the Backyard op zaterdag 22 juni maakt dit jaar deel uit van Cultuurfestival Bommelerwaard. Eén van de muzikanten, die er optreden, is Jan Terlouw Junior & The Nightclub. Voorafgaand aan zijn optreden vertelt hij in Maison Publiek (zie artikel hiernaast) over zijn muzikale processen.

De line-up van het festival bestaat altijd uit opkomend talent uit heel Nederland en een aantal regionale acts. Zo vind je op het festival de winnaar van de Grote prijs van Nederland 2019 in de categorie singer-songwriter en een optreden van Charl Delemarre. Jan Terlouw Junior & The Nightclub verandert het festival in een jaren '20 club en het festival wordt afgesloten door de vijfkoppige funkband Supermoon. Ook speelt de soulvolle zangeres Eline Mann met full-band, is er een optreden van de Eagles-achtige band Yasgur en zullen de lokale acts Wall Without Windows & Spark of Sanity aan hun thuispubliek laten zien hoe ze gegroeid zijn de laatste tijd.
Het festival heeft twee podia en een eigen catering, voor vleeseters en vegetariërs. Er is een loungehoek met uitzicht op het podium, waar de liefhebber het speciaalbier 'Bommelaar' kan nuttigen. Verder is er op het festival ruimte voor kunst, stands en kinderprogrammering. Zo zal Rob van Niekerk met Kunst van het Strand tijdens het festival voor het eerst live een krachtwiel maken van kinetisch zand en schelpen. Kinderen kunnen geschminkt worden door Iris Vermeer met haar Mini Fiësta.

Music in the Backyard is gratis toegankelijk, wel is een vrijwillige bijdrage van harte welkom. Het festival kan laagdrempelig gehouden worden door hulp van donateurs en sponsoren. Dit jaar hebben onder andere het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds bijgedragen aan de realisatie van het festival. Music in the Backyard begint om 15:00 uur en duurt tot 01:00 uur.

Meer informatie op facebook:
@musicinthebackyard