• Stralend weer op Lolliepop 2016.
• Stralend weer op Lolliepop 2016. archieffoto: Lya Cattel

Lolliepop weer groter dan vorig jaar

zaltbommel • Het muziekfestival rond Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, is dit jaar weer groter dan vorig jaar.

Hemelvaartsdag staat van 14:00 tot 23:00 uur tijdens Lolliepop in het teken van Rock 'n Roll met optredens van The Wieners, The Wanderers play Elvis, Blue Moon Trio, Slick Nick and the Casion Royal, Eightball Boppers en The Rhuma Kings. Zaterdagmiddag 1 juni is het VIP-concert van Stichting Shamajo, zaterdagavond volgt 'Peace in het Park' en zondagmiddag 'Beer, Brickyard en BBQ'.

Het gratis festival Lolliepop wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden op het Beerebolwerk (Kindertuin). De organisatie is in handen van BF Events. "Zonder de inzet van vele vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn een dergelijk programma neer te zetten", zeggen Hans de Beus en Daphne van Brakel. "Van het opzetten van de tent tot en met het schoonmaken van het terrein na het weekend krijgen wij hulp van veel enthousiaste mensen, die dit evenement mede tot een succes maken."

Tijdens Peace in het Park, op 1 juni vanaf 20:30 uur, worden de bezoekers meegenomen naar 1969, het jaar van Woodstock. De band Joe Under Cover speelt klassiekers van Joe Cocker en Nina Sings Janis vertolkt de muziek van Janis Joplin. Een feest van herkenning voor de bezoekers. De toegang is gratis.

Als afsluiting volgt 'Beer, Brickyard en BBQ', zondagmiddag 2 juni van 15:00 tot 20:00 uur. De classic rockcoverband Brickyard treedt op, Backyard Smokers uit Kerkdriel zorgt voor de barbecue en er zijn meerdere speciaalbieren te koop. Ook hier is de toegang gratis.