• VOX treedt op tijdens 'De-Nacht-Wacht'.
• VOX treedt op tijdens 'De-Nacht-Wacht'. Foto: aangeleverd

Bijzondere concerten tijdens Cultuurfestival

rossum • Tijdens het Cultuurfestival Bommelerwaard, dat op zaterdag 1 juni losbarst, staan ook een paar bijzondere concerten op het programma.

Zoals 'De Nacht Wacht', tijdens de kortste nacht van het jaar, op vrijdag 21 juni in de muziekkiosk bij het prachtig verlichte Slot Rossum. Hier treden enkele bekende artiesten op, zoals Mike Boddé, Sterre Konijn en Merel Vercammen. De muziekvoorstelling heet 'Nachtlicht'. Op het programma staan nachtelijke jazzimprovisaties en natuurlijk 'nocturnes'.

De avond wordt om 22:00 uur geopend met 'Eine Kleine Nachtmusik' van Mozart, uitgevoerd door een strijkersensemble, Daarna betreedt het Bommelerwaardse Kamerkoor VOX het podium. Dit ambitieuze ensemble brengt een gevarieerd programma van gospel tot opera met muziek van onder andere Halloran tot Orff, maar ook van Pärt, Saint Saëns, Rachmaninoff en niet te vergeten Fauré. Het bekende 'Cantique de Jean Racine' van Fauré wordt op de vleugel begeleid door dirigent Ad Broeksteeg.

Om 24:00 uur begint het nachtelijke deel met Boddé, Konijn en Vercammen. De toegang tot dit bijzondere concert is gratis.

VOX brengt hetzelfde programma nog een keer, op zondag 30 juni om 15:00 uur in de Hervormde Kerk in Heerewaarden. Op die dag is de entree 15 euro. Reserveren kan via:

q www.kamerkoorvox.nl

Promconcert Juliana

Ook in Rossum: Fanfare Juliana Rossum bestaat 110 jaar en viert dat op zaterdag 15 juni met een Openlucht Promconcert. Medewerking wordt verleend door niemand minder dan de grote musicalster Joke de Kruijf en 'good old' Ben Cramer. Op het programma staan maar liefst twintig prachtige arrangementen zoals Music is My First Love, Zai zai zai, De Clown, delen uit The Panthom of the Opera, Denk aan Mij en All I ask of You. Het concertterrein heeft vierhonderd zitplaatsen en zal helemaal overdekt zijn. Fanfare Juliana speelt deze avond samen met collega muziekvereniging Alem, de aanvang is 19:30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop 11 euro (bij Supermarkt COOP in Rossum) en 12,50 euro aan de deur.