• De Ontmoetingstuin zoekt nieuwe vrijwilligers.
• De Ontmoetingstuin zoekt nieuwe vrijwilligers. Foto: Fhreja Deckers

Samen genieten in Ontmoetingstuin

ammerzoden • Jong en oud is woensdag 29 mei van 14:00 tot 16:00 uur welkom in de Ontmoetingstuin voor het Zonnelied en Cello in Ammerzoden.

Vrijwilligers geven een kijkje in de tuinactiviteiten en gaan knutselen met kinderen. Er is een speurtocht door de tuin en er zijn zelfbereide hapjes en drankjes. De tuinierders zoeken versterking om alle tuinklusjes uit te voeren. Bijvoorbeeld bij het onderhoud van de moes- en bloementuin, het schoonhouden van de vijver, zaaien en oogsten, het afknippen van dode plantresten in het voorjaar, schoffelen tussen de planten of water geven bij droogte. Alle hulp is welkom, al is het maar een uurtje per week.

Het wordt wordt gezamenlijk gedaan, onder toeziend oog van de bewoners van het Zonnelied. De opbrengst uit moestuin, fruitgaard en pluktuin en de eitjes van de kippen worden verdeeld en er wordt regelmatig iets lekkers van gemaakt. Tussen het tuinieren door drinken de vrijwilligers koffie en praten ze gezellig met elkaar.

Ook mensen die geen groene vingers hebben, zijn van harte welkom. Zij kunnen een rondje door de tuin maken met bewoners, luisteren naar de verhalen van vroeger. De tuin is ongeveer een hectare groot en vijf jaar geleden gestart als burgerinitiatief om de drempel tussen zorg en het dorpse leven weg te nemen. Iedereen mag vrij gebruik maken van de tuin, waardoor al veel mooie ontmoetingen plaats hebben gevonden.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Marion Vervuurt, vrijwilligerscoördinator Het Zonnelied: 06-11038369 of Fhreja Deckers van Stichting Ontmoetingstuin Ammerzoden: 06-27482045 of mail@fhreja.nl