Bourgondische rally

Soms heb ik gewoon zin om een rottig stukje te schrijven maar dan lukt het me maar niet iets negatiefs op het beeldscherm te krijgen. Neem nu die bourgondische rally van de Lionsclub De Bommelerwaard. Daar zitten minimaal drie zure zeikcolumns in. Over Lions is meer dan genoeg te zeggen, bourgondisch leven is langzamerhand net zo erg als fout zijn in een oorlog en een heuse autorally stamt uit een grijs verleden van tevreden klapstoelen in de berm met een thermosfles koffie.
Erg? Welnee, gewoon auto rijden en lekker eten en drinken. En nodig de Rotary dan ook gelijk maar uit: "Na ons de volgende rally en laat die zondvloed maar zitten."

Zal ik een stel bomen ter compensatie van de CO2-uitstoot planten? Dan kunnen jullie lekker tevreden rijden en los gaan. Dat is hard nodig want de gemiddelde Quinoatrut weet niet eens meer wat bourgondisch betekent. De cholesterollijder kun je niet meer bereiken en de maniakken die al rekkend en strekkend door ons beeld zuurstokken al helemaal niet.
Begrijp me goed. Ik ben nog steeds in goede conditie. Twee weken vorst en ik sta aan de start in Leeuwarden maar wel op mijn eigen manier. En dat herken ik in de Lions en Bram Hoorn van die bistro. Op zondag 16 juni giet it oan.

Johan Cahuzak


Wereldwinkel gaat deuren sluiten

zaltbommel • Na 34 jaar heeft Wereldwinkel Zaltbommel besloten om de winkel te beëindigen. Veel van de 'eerlijke producten' zijn tegenwoordig ook elders te koop, wat precies het doel was van de Wereldwinkel. Vanaf zaterdag 1 juni houdt de winkel aan de Gamerschestraat 46a opheffingsuitverkoop. Op het gehele assortiment geldt dan vijftig procent korting.


Hoe schoon is Zaltbommel?

zaltbommel • Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen voortaan via de app 'Schoonmonitor' hun mening geven over hoe netjes de openbare ruimte erbij ligt. Deelnemers krijgen elke maand een aantal vragen over een door hen zelf gekozen gebied. De vragen gaan bijvoorbeeld over straatreiniging, beheer van de prullenbakken, groenonderhoud en graffiti. De app is niet bedoeld om klachten te melden, maar om continu feedback te geven richting gemeente. De gemeente kan dankzij de app zien hoe de inwoners denken over de openbare ruimte en waar ruimte is voor verbetering. Wethouder Adrie Bragt heeft zaterdagochtend op de Markt in Zaltbommel aandacht gevraagd voor de app. Installeren kan gratis in de Google Play Store voor Android en de App store voor IOS.