• De trekpont wordt zondag in gebruik genomen.
• De trekpont wordt zondag in gebruik genomen. Foto: aangeleverd

Dag vol spektakel op De Zandmeren

kerkdriel • De open dag op De Zandmeren wordt zondag nog groter dan vorig jaar.

De kinderen van de Kerkdrielse basisscholen zijn uitgedaagd een naam te verzinnen voor het trekpontje, waarmee wandelaars voortaan een rondje kunnen wandelen rond De Zandmeren. Ter plekke wordt de winnaar bekendgemaakt, die samen met de wethouder om 14:00 uur het scheepje officieel mag openen.

Verder zijn er allerlei attracties en demonstraties, al dan niet gerelateerd aan het water. De reddingsbrigade, brandweer en zeeverkenners laten zien wat ze in huis hebben, het jeugdorkest van koninklijke harmonie Semper Crescendo treedt op, actievelingen kunnen de stormbaan uitproberen, er zijn gratis rondvaarten en belangstellenden kunnen zien hoe je met een drone kunt vliegen. Natuurlijk zijn ook de terrassen geopend.

Spectaculair is ook de mobiele roller coaster die weer wordt opgesteld door Zandmeren BV. De hindernis wordt genomen in een Land Rover. "Deze attractie is vier meter hoog. Het spectaculaire eraan is dat als je bijna bovenop bent, je niet ziet hoe je weer naar beneden gaat", vertelt Gisela Verweij van Zandmeren BV. Wees gerust: een ervaren instructeur bestuurt de auto. Ook kinderen mogen mee in de Land Rover Experience, maar wel begeleid door een volwassene.

Iets verderop is de steiger waarin authentieke schepen liggen, waar het publiek deze dag aan boord kan stappen om te kijken. Onder andere sleepbootjes zijn te bezichtigen.

Ter plekke is een plattegrond verkrijgbaar, zodat bezoekers een goed overzicht hebben van het aanbod. Bij elke activiteit is een stempel te halen. Volle stempelkaarten kunnen worden ingeleverd bij de organisatie van de open dag, die aan het eind van de dag drie prijswinnaars uit de kaarten trekt.

De open dag vindt zondag 26 mei plaats van 10:00-17:00 uur. De ondernemers in het recreatiegebied geven hiermee gezamenlijk een feestelijk startsein voor het recreatieseizoen. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst onder de paraplu van Ondernemersvereniging De Zandmeren, die vorig jaar is opgericht.