Afbeelding
Foto:

Ooievaarsnest klein stukje verplaatst

gameren • Het ooievaarsnest aan de Delkant in Gameren is een klein stukje verplaatst om ruimte te maken voor een fietspad.

Hierdoor is het mogelijk om een fietspad aan te leggen dwars over de Del, van de ene kant van de Delkant naar de andere. Het fietspad is nodig om de verkeersveiligheid voor de leerlingen van de School met de Bijbel te verbeteren. "Het is een langgekoesterde wens om de situatie veiliger te maken", zegt wethouder Adrie Bragt. Op de kruising Ridderstraat/Delkant ontstaan nu vaak gevaarlijke situaties op de 'spitsuren'. Ouderen die hun kinderen met de auto naar school brengen en fietsende leerlingen moeten allemaal op hetzelfde punt de straat naar de school inrijden.

Door de aanleg van het fietspad over de Del kunnen meer kinderen daarover rijden, waardoor de drukte op die ene kruising flink kan afnemen. Het onderwerp werd voor het eerst aangekaart tijdens de Raad on Tour in 2015. In overleg met de school, verkeersouders, dorpsraad en gemeente is de route uitgedacht. Hiervoor was het wel noodzakelijk om het ooievaarsnest te verplaatsen. Dat is volgens wethouder Adrie Bragt al een tijdje geleden gebeurd. Volgens hem lijken de ooievaars er geen last van te hebben en hebben ze het nest gewoon weer in gebruik genomen. Bragt hoopt dat het nieuwe fietspad na de zomervakantie klaar is.