• Honden kunnen zich op een groot speciaal hondenveld goed uitleven op de speeltoestellen.
• Honden kunnen zich op een groot speciaal hondenveld goed uitleven op de speeltoestellen. Foto: Lya Cattel

Tijningenplas Zaltbommel heropend

zaltbommel • De compleet opgeknapte Tijningenplas oftewel de Put van Zanen, is vrijdagmiddag heropend.

Wethouder Willem Posthouwer verrichtte de officiële openingshandeling onder grote belangstelling van het publiek. Hij nam het watertappunt in gebruik, waar bezoekers aan het gebied hun flesjes kunnen vullen met water. Na de opening gingen verschillende clinics van start, waaronder bootcamps, kanovaren, volleyballen op het nieuwe beachvolleyveld en een looptraining. Ook waren er demonstraties modelvliegen en konden honden en hun baasjes meedoen aan clinics.

Rondom de plas zijn nieuwe strandjes aangelegd, zodat jong en oud er voortaan op warme dagen goed kan vertoeven. Ook is het een stuk makkelijker om met bijvoorbeeld een kano het water op te gaan. De paden rond de plas liggen er weer netjes bij, het groen is teruggesnoeid.

Honden zijn niet meer welkom op alle plekken. Maar speciaal voor de viervoeters is een groot speelveld aangelegd, met daarop speciale hondenspeeltoestellen, zodat de dieren zich lekker kunnen uitleven. Voor de eigenaren staat er een picknicktafel, waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Honden mogen niet meer zwemmen in de plas, die nu een erkende zwemplek voor mensen moet worden.

Theetuin

Nieuw ook is de theetuin De Leuterij, waar mensen van Dagcentrum De Harmonika koffie, thee en wat lekkers serveren. Het is de bedoeling dat De Leuterij elke dag tot vier uur 's middags geopend is.

De herinrichting van het gebied is tot stand gekomen in samenwerking met omwonenden en belanghebbenden, zoals sporters, hondeneigenaren en vissers.