Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Handboek voor inbreng in het beleid

maasdriel • De gemeente Maasdriel heeft een gids uitgegeven voor mensen die invloed willen hebben op beslissingen van de gemeente.

Het handboek 'Doe, praat en beslis mee' is tot stand gekomen in samenwerking met de diverse dorpsraden. Wethouder Erik van Hoften vertelt: "Op initiatief van Dorpsraad Hurwenen hebben we in januari een avond georganiseerd voor alle dorpsraden. Daar hebben we het concept-handboek besproken. De opmerkingen van de dorpsraden zijn erin verwerkt en nu is het boekwerkje klaar."

De gids bestaat uit vier onderdelen: informeren en ontmoeten, zelf organiseren, reageren en adviseren. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd wanneer mensen het beste kunnen inspreken als de gemeenteraad een onderwerp bespreekt. Onder het kopje 'Zelf organiseren' wordt onder meer de subsidieregeling 'Goed idee, doe er iets mee' toegelicht. Bij 'Adviseren' wordt uitgelegd hoe mensen een afspraak kunnen maken met de burgemeester of een wethouder.

Het handboek is verkrijgbaar in het gemeentehuis, bij de dorpsraden en staat als PDF op de website van de gemeente Maasdriel.