Doorlopende exposities op de mooiste locaties

bommelerwaard • Drie maanden lang Cultuurfestival, betekent ook drie maanden genieten van kunst.

De bekende expositie 'Pracht in de Gracht' is dit jaar niet alleen te zien in de Zaltbommelse grachten, maar ook in Hurwenen en Ammerzoden. Aan de Steenweg 1 in Zaltbommel opent 'Maison Publiek' de deuren, hier kunnen kunstenaars en het publiek elkaar ontmoeten en leren kennen. 'Mooi Kerkdriel' is een bijzondere expositie bij de Zandmeren in Kerkdriel, waar historie en fotografie samenkomen. Ook in Kerkdriel, op het Mgr. Zwijsenplein heeft kunstenares Nanda van Alebeek de grootste kijkdoos van Nederland ingericht.

Stadskasteel Zaltbommel pakt uit met een mooie expositie over Art Nouveau van Onder den Sint Maarten. Hier hoort ook een bijzondere wandeling bij.

In de Sint-Maartenskerk is werk te zien van negen kunstenaars op de expositie Between. Zij hebben zich laten inspireren door de architectuur, de ruimte, de geschiedenis, de religie en het licht van de kerk.

'Stille Schatten' is te zien van 20 juni t/m 16 augustus. Kunst uit de kelders van de gemeentehuizen in Kerkdriel en Zaltbommel. Van 29 juni t/m 1 september is Kasteel Ammersoyen het decor voor een overzichtsexpositie van Kunst Kiezel Klei.

In Markt Twee in Zaltbommel zijn wisselende exposities te zien van fotografen en kunstenaars. In De Poorterij wordt vanaf 6 juni een expositie te zien met werk van Fotoclub Bommelewaard.