• The Hague String Trio.
• The Hague String Trio. Foto: aangeleeverd

Trio speelt in De Gevleugelde Ezel

poederoijen • In De Gevleugelde Ezel staat zaterdag 18 mei een concert van The Hague String Trio op het programma.

Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello) vormen het trio sinds 2006. Na jaren van studie en werk in vele landen waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland hebben ze zich alledrie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de loop der jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijkrepertoire; van de geliefde meesterwerken tot minder bekende composities, die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.

In februari 2019 is de cd After the Darkness uitgekomen, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest zijn in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of uitbanning. Een deel van van het programma op zaterdagavond bestaat uit muziek van de cd. Daarnaast spelen de drie musici werk van Beethoven en Schubert.

Miriam Kirby en Justyna Briefjes zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag. Julia Dinerstein is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland. The Hague Trio treedt op in heel Nederland en geeft elk jaar ook concerten in Engeland en Duitsland, waar het een trouw publiek heeft opgebouwd.

Het concert in De Gevleugelde Ezel begint om 20:00 uur. De entree is 40 euro inclusief koffie in de pauze en een licht souper na afloop. Reserveren kan tot donderadgavond via: 0418-673597 of Mascha.v.Peijpe@inter.nl.net