• Rosanne van Kessel reed met haar pony Gaudhy in de klasse M2 Pony’s tweemaal naar de overwinning.
• Rosanne van Kessel reed met haar pony Gaudhy in de klasse M2 Pony’s tweemaal naar de overwinning. Foto: aangeleverd

Rosanne van Kessel twee keer eerste

gameren • Leden van paardensportvereniging De Bommelerwaard boekten zaterdag weer mooie resultaten op hun eigen terrein in Gameren. Corine Bambacht reed met haar paard Itrina in de klasse Z1 Paarden. Ze werd eerste met 207,5 en tweede met 208,5 punten. Rosanne van Kessel reed met haar pony Gaudhy in de klasse M2 Pony's tweemaal naar de overwinning met 189,5 punten. Myrthe van Empel reed met haar paard Barrosh in de klasse M2 Paarden. Ze behaalde een eerste plaats met 189,5 punten.

In Ammerzoden reed Marlouk Schreuders met haar paard Xanne van Plexat in de klasse L1 Paarden. Ze won er met 199,5 punten.


Landwinkel steunt tennistoernooi

rossum • Het Aardbeientoernooi van tennisvereniging Huros in Rossum gaat dit jaar verder als Landwinkel de Overscharen Aardbeientoernooi 17+. Dat biedt de deelnemers van dit dubbel- en mixtoernooi niet alleen het vooruitzicht op sportieve wedstrijden, maar ook op verse aardbeien. Het toernooi duurt van zaterdag 1 tot en met zondag 9 juni. Inschrijven kan via:

q www.toernooi.nl


Nieuwe voorzitter Nivo Sparta

zaltbommel • Hans van den Bighelaar (55) is de nieuwe voorzitter van voetbalvereniging NIVO Sparta in Zaltbommel. Hij volgt Bert Wernke op, die begin dit jaar aankondigde na zes plaats te willen maken voor een nieuwe voorzitter.
Hans van den Bighelaar woont in Rossum, is getrouwd met Esther en heeft drie kinderen. Hij is geen onbekende van NIVO Sparta; hij was in de periode van 2005 tot 2009 voorzitter van het jeugdbestuur en interim voorzitter van het hoofdbestuur. Hij neemt per direct zitting in het dagelijks bestuur om zich in te werken en de taken van Bert Wernke over te nemen. De formele voordracht vindt plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering in het najaar. Bert Wernke blijft nauw verbonden aan de club. Hij zal samen met Maurice Moolenaar de businessclub blijven leiden. Ook blijft Wernke coördinator van het meisjesvoetbal en maakt hij deel uit van de commissie 'Normen en Waarden'.


Beachvolleybal en barbecue

aalst • Op zaterdag 25 mei organiseert Podarwic het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi voor alle leden, sponsoren, inwoners van Aalst en andere betrokkenen. Dit jaar vindt het toernooi plaats op een aangelegd beachvolleybalveld naast sporthal De Maayenbogerd.
Dit toernooi staat bekend om de combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Iedereen kan zich opgeven in teams van minimaal vier personen, meer mag natuurlijk altijd. De inschrijfkosten per team zijn 15,00 euro. Tijdens het toernooi zal de sportkantine open zijn voor consumpties van de spelers en supporters.
Na afloop van het toernooi zal er een geheel verzorgde barbecue plaatsvinden bij de sporthal. De kosten van deze BBQ zijn 12,50 euro p.p. Opgeven voor het toernooi én voor de maaltijd kan via toernooi@podarwic.nl of via de inschrijflijsten in de sporthal.