donderdag 9 mei

Koffieochtend JOOP
10:00, Gameren, JOOP. Gezellig koffie drinken bij JOOP. Koffie kost 1 euro, iets lekkers kost ook 1 euro.

vrijdag 10 mei

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Iedere maandag, woensdag en vrijdag. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten.

Voorjaarsmarkt
16:00-20:00, Waardenburg, Industrieweg 9. De hersteld hervormde gemeente Haaften-Waardenburg organiseert weer een voorjaarsmarkt. Deze begint om 16:00 uur. Veel producten te koop, waaronder etenswaren. Denk aan: appelkoeken, slaatjes, tweedehands en nieuwe boeken, modeaccessoires en perkplanten. Ook sieraden, shawls, baretten en hoeden.

Voorverkoop rommelmarkt
18:30-20:30, Bruchem, Middelstraat 2. Voorverkoop van de grote rommelmarkt van de hervormde gemeente. Alles voor het interieur, kleding, boeken, glaswerk, fietsen, elektrische apparatuur en nog veel meer.
www.rommelmarkt-bruchem.nl

Presentatie theaterseizoen
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Bekendmaking van het nieuwe theaterseizoen. Met gezelligheid en diverse acts. Toegang gratis. Wie er deze avond bij wil zijn, kan zich aanmelden door een mailtje te sturen naar: receptie@de-poorterij.nl

zaterdag 11 mei

Vroege vogelexcursie
5:53, Neerijnen, Het Stroomhuis. Vertrek vanaf het Stroomhuis bij zonsopgang om 5:53 uur, want dan zijn de vogels het meest actief. (zie kader bovenaan)

Plantenmarkt Zuilichem
9:00-13:00, Zuilichem, parkeerplaats Heeren van Suylichem. Jaarlijkse plantenmarkt van de Diaconale Werkgroep Gameren-Zuilichem. Perkplanten, geraniums, kuipplanten en potgrond. De opbrengst is voor het project in Moldavië: de bouw van een familiehuis voor pleegzorg en opvang van 30 tot 50 kinderen.

Garagesale Brakel
9:00-12:00, Brakel, diverse locaties. Bewoners van De Haag, de Baldershof, de Lijsenhof en de Molenkamp verkopen hun oude spulletjes. Ook koffie met iets lekkers.

Rommelmarkt Well
9:00-14:00, Well, rondom het dorpshuis. Op vrijdag 10 mei kan er al een voorproefje worden genomen bij de meubels, van 18:00-20:00 uur in het dorpshuis. Zaterdag is weer volop keus bij de diverse kramen. Zo zijn er weer boeken, kleding, lampen, antiek, serviesgoed, glaswerk, bloemen en vazen. Het eetplein is ook weer ingericht met ambachtelijke palingrokerij, frietkraam, pannenkoeken en bbq. Voor de kinderen is er ballonnen prikken, springkussen en heel veel speelgoed. De opbrengst is voor het onderhoudsfonds van de kerk.

Rommelmarkt HHG
9:00-15:00, Brakel, De Plataan. Rommelmarkt van hersteld hervormde gemeente Zuilichem-Brakel. Antiek en brocante, 2e hands boeken, meubels, serviesgoed, huishoudelijke apparaten, glaswerk, speelgoed etc. OOk kaarten, planten, fruit, brood, zelfgemaakte cakes, glaswerk en Moederdagcadeaus. Koffie met wat lekkers, friet, snacks en snoep. Bij mooi weer een mega zandbak voor de kleintjes. Meer informatie bij Bertine Bijl: 06-10599143 of activiteiten.hhgzuilichembrakel@kliksafe.nl

Verkoping Nederhemert
9:00-13:00, Nederhemert, Hersteld Hervormde kerk. Boeken, cadeau-artikelen, speelgoed, buitenplanten, etenswaren en kinderactiviteiten. De opbrengst is voor stichting Adullam voor gehandicaptenzorg.

Molendag Waardenburg
10:00-17:00, Waardenburg, molen Waalbandijk. Nationale Molendag. Meer informatie:
www.glk.nl/evenementen

Hoge Bi toertocht
11:00, Zaltbommel, Waalkade. Start van een 47 km lange toertocht voor Hoge Bi (ouderwetse fietsen met groot voorwiel). Naar buurtschap Rome bij Rossum, naar Bern en terug naar Zaltbommel. (zie sportpagina in deze krant)

Pannenkoeken eten
11:30-13:30, Zaltbommel, Wijkhuis De Spellewaard (voorheen Huiskamer De Schans). Elke 2e zaterdag van de maand pannenkoeken eten. Met spek, appel, suiker, stroop en heel veel gezelligheid. Zoveel pannenkoeken als je maar wilt voor 1,50 p.p.

Dressuurwedstrijd
12:00-17:00, Gameren, Paardensportvereniging De Bommelerwaard. Dressuurwedstrijd met de Top van de Para Dressuur Ruiters. Toegang gratis.

Struintocht over paarden
13:15, Poederoijen, Slot Loevestein. Struintocht georganiseerd door paardensportvereniging Land van Heusden en Altena samen met Staatsbosbeheer. De deelnemers leren hier meer over de konikpaarden die in het Munnikenland lopen. Max. 20 deelnemers. Deelnam kost 10 euro, kinderen t/m 10 jaar 5 euro. Aanmelden kan via: activiteiten@lvhea.nl

Minimusical DES
15:30, Hedel, Gelre's End. Minimusical 'Wieger wordt wakker' door leerlingen en A-orkest van DES Hedel. 'Wieger wordt wakker' duurt 30 minuten en gaat over Wieger, die voor het eerst muziekles gaat krijgen. Meer informatie bij Remco de Haan: 06-14609405.
www.deshedel.nl

Zang en toneel
19:30, Varik, Toevershof. Gemengd koor Zanglust opent de avond met liedjes uit o.a. The Sound of Music en West Side Story. O.l.v. dirigent Peter Josemans, pianobegeleiding: Jet Versluis. Na de pauze toneelvereniging De Gulle Lach met het hilarische stuk 'Bij ons aan de grens'. Entree: 7 euro, donateurs en kinderen tot 12 jaar: 3,50 euro.

Donateursconcert St. Caecilia
20:00, Ammerzoden, De Heerlijkheid. Naast fanfareorkest en slagwerkgroep laten de jeugdige leden van de blazersgroep en van het opleidingsorkest een mooi programma klinken. Toegang gratis.

Donateursconcert St. Caecilia
20:00, Ammerzoden, schiethal De Heerlijkheid. Jaarlijks concert als dank voor de vele donaties die Fanfare St. Caecilia mag ontvangen. Met optredens van fanfareorkest, de slagwerkgroep, de jeugdige leden van de blazersgroep en het opleidingsorkest. Toegang gratis.

Koor en samenzang
19:00, Hedel, hervormde kerk. Koor- en samenzangavond met jongerenkoor Maranatha en Eskolkoor uit Houten. Toegang gratis, collecte bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.

Concert in Haaften
20:00, Haaften, De Burcht van Haeften. Harmoniekapel Generaal van der Heijden uit Zaltbommel o.l.v. Alphons van Stenis en muziekvereniging Nieuw Leven uit Haaften o.l.v. Marko van Esch geven samen concert.

Alex Ploeg in De Poorterij
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Alex Ploeg is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten in 2016. Onlangs werd hij in de Volkskrant uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018. Dit voorjaar is hij te zien in het nieuwe seizoen van het satirisch sketchprogramma 'Klikbeet' van de NTR. In De Poorterij brengt hij de voorstelling 'Ultimatum'. Entree: 18 euro.
www.de-poorterij.nl

zondag 12 mei

NK Hoge Bi
13:00, Zaltbommel, Boschstraat. Eerste Open Nederlands Kampioenschap Hoge Bi 2019. Start en finish in De Boschstraat, eerst drie series. De eerst drie aankomende van iedere serie gaat door naar finale, die rond 16:00 uur gepland staat.

Moederdagconcert
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Jazz en High Tea. Pianovirtuoos Hans Kwakkernaat met drie jazzkornuiten: Joost Zoeteman (gitaar), Wim de Vries (percussie) en Lucien Matheeuwsen (bas). Zij laten zich inspireren door Oscar Peterson. Entree: 20 euro (incl. High Tea), tot 18 jaar gratis. Reserveren: engelenbak@gmail.com of
www.engelenbakzaltbommel.nl

maandag 13 mei

'Kijk in de Wijk'
19:00, Zaltbommel, Portage. 'Kijk in de Wijk' met Wijkraad De Waluwe. Vertrek vanaf ingang Brede School, naar Fiep Westendorplaan en rondom Parkeiland. Meer informatie: info@wijkraaddewaluwe.nl

Creatieve avond JOOP
19:30, Gameren, JOOP. Creatieve avond. Deelname kost 1 euro incl. materiaal.

Samen Creatief
19:30-21:00, Zaltbommel. Neem je kleurpotloden, klei, verf of ander hobbymateriaal mee. En schuif gezellig aan. Laat even weten of je komt: samencreatiefzb@gmail.com

dinsdag 14 mei

Modeshow Slotshof
10:30, Gameren, Slotshof. Modeshow met voorjaarscollectie Van der Kloostermode uit Boskoop. Vanaf 13:00 uur verkoop van kleding.

Troostdekentjes breien
13:30-15:30, Zaltbommel, bibliotheek. Samen troostdekentjes en troostknuffels breien of haken voor kinderen die chronisch of levensbedreigend ziek zijn.

Zingend geloven
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Bijeenkomst in de kapel, waarbij veel liederen worden gezongen.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Oefenen met computer, internet, brieven schrijven of lezen, appen of mailen, formulieren invullen. Deelname kost een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: 06-29462318.

Boeken ruilen
19:00-20:00, Gameren, JOOP. Gratis boeken ruilen en lezen. Voor iedere leeftijd.

Mannenavond JOOP
19:00, Gameren, JOOP. Klussen en kletsavond voor mannen.

SP-avond met EU-kandidaat
20:00, Zaltbommel, De Verdraagzaamheid. Nr 2 op de SP-kandidatenlijst voor de EU-verkiezingen, Jannie Visscher, spreekt over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. Toegang gratis, iedereen is welkom.

Cinemaarten: Ray & Liz
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Ray & Liz'. De voor een Turner Prize genomineerde fotograaf Richard Billingham overpeinst zijn familiegeschiedenis en de relatie tussen zijn alcoholistische vader Ray en zijn zwaarlijvige kettingrokende moeder Liz. In 1996 publiceerde hij een boek over zijn ouders. Nu debuteert hij als filmregisseur. 'Ray & Liz' is een naargeestig, maar ook compassievol portret van zijn twee falende ouders, waarbij zijn liefde voor beeld altijd voorlop staat.

woensdag 15 mei

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Oefenen met computer, internet, brieven schrijven of lezen, appen of mailen, formulieren invullen. Deelname kost een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: 06-29462318.

Gardenista Tuinbeurs
9:30-17:00, Ophemert, Kasteel Ophemert. T/m zondag 19 mei. Grote tuinbeurs met workshops, muziek, exposities, presentaties, voorstellingen, wijn proeven, bloemschikken en nog veel meer. Georganiseerd door KMTP/Groei & Bloei.
www.gardenista.nl

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Elke woensdagmorgen koffie of thee met iets erbij, gezelligheid en een luisterend oor. Georganiseerd door evangelische gemeente.

Inloopspreekuur E-book
11:00-12:00, Zaltbommel, bibliotheek. Neem e-reader, smartphone of tablet mee. Aanmelden niet nodig, de uitleg is gratis.

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

Pitrietcursus JOOP
19:00, Gameren, JOOP. Pitrietcursus. Deelname kost 6 euro incl. koffie.

Lezing over Isings
20:30, Zaltbommel, De Poorterij. Lezing over de wandplaten van Isings, die vroeger werden gebruik om over de vaderlandse geschiedenis te vertellen. Door Walter Lodewijk, oud-directeur van Stadsmuseum Harderwijk. Aansluitend op de jaarvergadering van de Historische Kring Bommelerwaard. Toegang gratis.

donderdag 16 mei

Gardenista Tuinbeurs
9:30-17:00, Ophemert, Kasteel Ophemert. T/m zondag 19 mei. Grote tuinbeurs met workshops, muziek, exposities, presentaties, voorstellingen, wijn proeven, bloemschikken en nog veel meer. Georganiseerd door KMTP/Groei & Bloei.
www.gardenista.nl

Meer op: www.hetkontakt.nl