• Het Loopend Tuygh bestaat 22 jaar.
• Het Loopend Tuygh bestaat 22 jaar. Foto: aangeleverd

Het Loopend Tuygh met Buitengaats

zaltbommel • Shantykoor Het Loopend Tuygh is zaterdag 18 mei uitgebreid tot een groot gemengd gelegenheidskoor onder de naam Buitengaats.

Om 19:45 begint in de Gasthuiskapel in Zaltbommel een feestelijk concert met het groot gemengd koor, solisten, instrumentalisten en akoestisch orkest. Het thema van de avond is 'De Zee'. Het Loopend Tuygh bestaat 22 jaar en treedt jaarlijks op met een vierstemmig en a capella gezongen internationaal repertoire van ruige, vileine, maar soms ook lieflijke en melancholische liederen. Het projectkoor 'Buitengaats' is opgericht om nieuwe leden te werven. Maar liefst 22 zangers hebben zich hierbij aangesloten, waaronder tien vrouwen. De muzikale horizon is ook verbreed door onder leiding van dirigente Patries Knoot ook repertoire in te studeren van Jacques Brel (In de Stad Amersterdam), Charles Trenet (La Mer), Bløf (Aan de Kust), Kurt Weil en Bertolt Brecht (Zeerover Jenny) en Ramses Shaffy (Als het Stormt). Daarnaast zingt het koor shanties, waaronder Sloop John B van The Beach Boys. Aan het concert werken een violiste, een pianiste, een accordeonist en de Nederlands Kampioen Straatmuzikanten 'De Nijlpaarden' mee. Een ambachtelijk akoestisch orkest met een zeer breed repertoire, dat ook na het concert de afterparty gaat opluisteren.

Naast Buitengaats treedt soliste Anneke Kuvers op en het duo Frits van der Bie en Bert Neggers. Het programma wordt gepresenteerd door Harry Roos.

Toegangskaarten kosten 10 euro, er zijn er nog een paar verkrijgbaar bij Vincent Strik: 06-51609620 of vstrik@gmail.com