Gardenista Tuinbeurs
op Kasteel Ophemert

ophemert • Kasteel Ophemert staat van woensdag 15 tot en met zondag 19 mei helemaal in het teken van 'Gardenista', een grote tuinbeurs van Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde/Groei & Bloei.

Tuinliefhebbers kunnen hier vijf dagen lang terecht van 9:30 tot 17:00 uur. Op het programma staan dagelijks workshops die met tuinieren te maken hebben. Er zijn exposities, er is muziek, er zijn voorstellingen, bezoekers kunnen wijn proeven of bloemschikken.

Bezoekers kunnen terecht op verschillende locaties op het terrein: van kasteelzaal tot koetshuis, van terras tot tuinkamer en souterrain. Het programma is elke dag anders. Op woensdag en vrijdag is bijvoorbeeld 'televisietuinman' Lodewijk Hoekstra aanwezig,

Op zondagmiddag staat een optreden gepland van niemand minder dan Karin Bloemen.

Ook voor kinderen valt er veel te beleven en te ontdekken. Wat te denken van zakmeslessen, het rariteitenkabinet en ezeltje rijden. Ze kunnen lekker buiten ravotten of zich verdiepen in het leven van insecten. Een bonte stoet van sprookjesachtige figuren trekt over het terrein en dat is niet alleen leuk voor kinderen.

De entree is 14,50 euro van woensdag t/m vrijadg en 17,50 euro op zaterdag en zondag, kinderen tot 15 jaar mogen gratis mee naar binnen. Parkeren kost 4 euro.

q www.gardenista.nl