Weer monsterverlies voor RKVSC

velddriel • RKVSC incasseerde tot zaterdag al 126 tegentreffers. Tegen Herovina kwamen er daar nog elf bij, waarmee het totaal op 137 staat. Met nog drie wedstrijden te spelen is het zeker niet ondenkbaar dat de hekkensluiter de twijfelachtige mijlpaal van 150 tegentreffers gaat halen. De ploeg uit Velddriel wacht in de laatste drie duels van het seizoen nog Lekvogels-thuis, Well-uit en Groot-Ammers-thuis.


Gelijkspel Kerkwijk tegen Rhelico

kerkwijk • Kerkwijk is er zaterdag niet in geslaagd om het uitduel met Rhelico in drie punten om te zetten. De ploeg van trainer Hans van Gameren speelde met 2-2 gelijk. Dat was een flinke teleurstelling, vooral omdat Kerkwijk via twee doelpunten van Michel van den Hanenberg op een 0-2 voorsprong was gekomen en Jorel Helderman daar tussenin een strafschop had gemist. Maar Rhelico kreeg in het restant twee penalty's toegekend en benutte die beide. In de laatste minuut had Kerkwijk alsnog de overwinning uit het vuur kunnen slepen, ware het niet dat Nick van Eck zijn kans oog-in-oog met de keeper niet op waarde schatte.
De puntendeling was gezien de instelling van Kerkwijk terecht, vond leider Marc de Bijl: "Wij hebben gewoon gefaald en Rhelico heeft er verdiend een gelijkspel uitgesleept. Dat moeten wij onszelf aantrekken", aldus De Bijl, die weet dat Rhelico voor Kerkwijk altijd een 'angstgegner' is. "Vier wedstrijden gespeeld tegen Rhelico en maar twee punten. Dat is niet iets waar je blij van wordt. Vandaag hadden we niet de scherpte die er uit bij Groot-Ammers wel was. Ik hoop in ieder geval dat we vlijmscherp de laatste drie wedstrijden in gaan."