• Een euforische Thomas van der Ley (links) viert zijn gelijkmaker uitbundig.
• Een euforische Thomas van der Ley (links) viert zijn gelijkmaker uitbundig. Foto: Gijs van Tuijl

GVV'63 ziet periodetitelkansen slinken door 'terecht' gelijkspel

'Het houdt nu effe op'

gameren • Het seizoen van GVV'63 is er één van vallen en opstaan. Een dramatische start, waarin zes van de eerste zeven wedstrijden werden verloren, kreeg een uitstekend vervolg met de serie van tien ongeslagen duels. Door die sterke reeks klom de ploeg van trainer Denny van Geffen van de laatste stek naar plaats zeven. De forse inhaalrace kon zelfs nog worden bekroond met een prijsje, in de vorm van de derde periodetitel, maar dan moest zaterdagmiddag wel SV Capelle worden verslagen in het onderlinge inhaalduel. Dat bleek overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Door de afwezigheid van Daniel Bouma en Hidde Boersma was het voor Van Geffen zaak om te gaan schuiven.

Of het aan die wisselingen lag is lastig te zeggen, maar dat de verdediging van de ploeg uit Gameren in de eerste helft niet waterdicht oogde, is een understatement. De rappe en dynamische aanvallers van SV Capelle speelden de GVV'63-defensie bij tijd en wijle helemaal zoek. Het was dan ook niet meer dan verdiend dat de bezoekers na 27 minuten op een 0-1 voorsprong kwamen. Het was enkel en alleen aan de immer betrouwbare sluitpost Maikel van Tuyl te danken dat zijn ploeg niet met een grotere achterstand de rust inging dan de 0-1 die op het scorebord prijkte.

In de tweede helft was de thuisploeg wel de bovenliggende partij en dat overwicht drukte GVV'63 al gauw uit in de score. In de 52e minuut kopte Thomas van der Ley uit een hoekschop de 1-1 binnen. Tien minuten later trof Nick Ekelmans eveneens met een kopbal de lat, waarna Van der Ley amper een halve minuut later dé kans op de voorsprong liet liggen, door de bal voorlangs te schuiven. In de laatste tien minuten was er nog maar weinig actie voor beide doelen, op een lage voorzet van Capelle in de vijfde minuut van de blessuretijd na.

Desondanks eindigde het inhaalduel tussen de nummer zes en zeven in de derde klasse D in een 1-1 gelijkspel. Een resultaat waarmee Van Geffen zich na afloop kon verzoenen: "Ik vond 1-1 wel prima, al had ik het gevoel dat we in de laatste minuten nog wel een 2-1 konden gaan maken. Dat zou wel smerig zijn geweest."

Het puntenverlies zorgt er wel voor dat de kansen op de derde periodetitel zo goed als verkeken zijn. GDC, dat in de periodestand de eerste plaats bezet, heeft nu een voorsprong van vier punten op GVV'63. Ook Van Geffen beseft dat het nu een bijzonder lastig verhaal gaat worden. "In de derde periode raak je nu achterop. En ik verwacht ook niet dat GDC nog vier punten gaat verliezen. Het kan nog, maar we moeten ontzettend veel geluk hebben. In ieder geval nog drie wedstrijden ons best doen, zodat we nog een puntje of vier halen. Dan hebben we een prima seizoen achter de rug."

Iemand die dat absoluut niet heeft, is Thomas van der Ley. De aanvaller mocht na lang blessureleed weer zijn opwachting in de basiself maken, scoorde de gelijkmaker en had de winnende treffer op zijn schoen, maar viel wederom met een hamstringblessure uit. Het is al zijn vierde kwetsuur van het seizoen, na eerder al dezelfde hamstring en tweemaal een enkelblessure. Hij omschrijft het pijnlijke moment als volgt: "Het was weer mijn eerste wedstrijd in de basis. Dan is het altijd leuk om te scoren, zeker als je een kloteseizoen hebt gehad. Op 1-1 miste ik nog een goeie kans, daar liet mijn linkerbeen me effe in de steek. En tien minuten later dacht ik dat ik de bal kon binnenhouden. Dan ga ik er natuurlijk achteraan, want ik had nergens last van. Toen schoot het in mijn hamstring. Dan zit je er wel even verslagen bij, vooral omdat het al zo'n dramaseizoen is. Ik denk dat het zomerstop is voor mij. Het houdt nu effe op."

Die woorden gelden hoogstwaarschijnlijk dus ook voor de periodetitelaspiraties, al blijft Van der Ley hoopvol: "Dat zou een mooie afsluiter zijn. En het kan in principe nog steeds, maar we zijn wel afhankelijk van wat de andere teams doen. GDC zit echt in een flow, maar zo lang we kans hebben, moeten we ervoor blijven gaan."