Finale driebanden in Alem

alem • Vrijdag 10 mei worden de finalewedstrijden van de Alemse kampioenschappen driebanden 2019 gepeeld. Aanvang 19:30 uur in dorpshuis De Drie Linden in Alem. De entree is gratis. Cor Steenbekkers, de kampioen van 2018 speelt tegen Mari van Geffen de kampioen van 2017, maar ook verliezend finalist van 2018. In de halve finale won Cor met 17-8 ruim van Leo Steenbekkers en Mari met 15-6 dik van Rudolf Steenbekkers. De broers Rudolf en Leo spelen voor plaats 3 en 4.
Voor plaats 5 en 6 spelen Joop van Mook en Piet van den Berk tegen elkaar. Zij wonnen van Hans van Santen en Frits van Eeuwijk, die nu de plaatsen 7 en 8 gaan verdelen. In de verliezersfinale speelt Erika van Boxtel tegen Josh Hoek. Erika, de enige vrouw in het gezelschap van de 32 deelnemers, wist in de halve finale met 6-3 van Henk Dorsman te winnen en Josh won met 7-4 van Cor van Eeuwijk.
De wisselbeker en andere mooie trofeeën zijn beschikbaar gesteld door Hans en Maria van Santen, de beheerders van het dorpshuis. Verder maakt slagerij Gijs Sars mooie vleesschalen op voor de plaatsen 1 t/m 8 van het driebanden-toernooi.


Elke dag jeu de boulen

zuilichem • De jeu de boulesbaan bij dorpshuis Den Ham in Zuilichem is elke dag bij daglicht voor iedereen toegankelijk. De vaste jeu de boulesclub speelt, nu het 's avonds langer licht is, elke donderdag vanaf 19:00 uur. Iedereen kan dan kennismaken met het gezellige spel. Er zijn ballen beschikbaar en ervaren spelen wijzen de nieuwkomers de weg.


Boulestoernooi

kerkdriel • Jeu de boulesclub Kerkdriel (gevestigd aan de Laarstraat 6, Velddriel) organiseert op zaterdag 25 mei voor de derde maal het champignontoernooi. Dit is een open toernooi, toegankelijk voor deelnemers vanaf zestien jaar. Inschrijven voor de wedstrijden kan tot uiterlijk donderdag 23 mei. De inschrijfkosten bedragen 2,50 euro per persoon. Aanmelden kan via e-mail: m.tijssen40@upcmail met vermelding van naam en telefoonnummer, of telefonisch: 06-23077004.