• Jan van Veen heeft het stokje doorgegeven aan Bert Kreling.
• Jan van Veen heeft het stokje doorgegeven aan Bert Kreling. Foto: Maurits W.F. Vermeulen

Van Veen Auto's viert jubileum met open dag

zuilichem • Jan van Veen Auto's bestaat 25 jaar en heeft een nieuwe eigenaar. Hoog tijd voor een open dag, zodat iedereen eens achter de schermen kan kijken.

Vanuit het hele land komen mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare occasion naar Zuilichem. Het aanbod is dan ook overweldigend. Al bij het betreden van het terrein lopen bezoekers door een soort erehaag van strak geparkeerde auto's. In de showroom staan de keurig gepoetste exemplaren zover het oog reikt.

"We hebben er gewoon steeds een stuk aangebouwd als het te klein werd", lacht Jan van Veen. Hij richtte het bedrijf 25 jaar geleden op. In die tijd hebben om precies te zijn 37.437 auto's via het Zuilichemse bedrijf een trotse nieuwe eigenaar gevonden.

"Een groot verschil tussen de beginperiode en nu is dat je vroeger gewoon één keer per week je advertentie van drie regels doorgaf aan de Telegraaf", zegt Jan van Veen. Nu staat van elke auto een reeks foto's op de website. Dochter Jantine van Veen houdt de social mediakanalen actueel. "We zetten daar natuurlijk bijzondere modellen uit het aanbod op, maar laten ook zien hoe het er bij ons in het bedrijf aan toe gaat."

Open dag

Wie een écht kijkje achter de schermen wil, is van harte welkom op zaterdag 11 mei van 10:00-17:00 uur. Bezoekers kunnen dan ook kennismaken met de opvolger van Jan van Veen: Bert Kreling. Met zijn 21 jaar is hij waarschijnlijk één van de jongste garagehouders, en zeker één van de jongste ondernemers met zo'n omvangrijk bedrijf.

"Het ondernemen heb ik van huis uit meegekregen. Hier loop ik rond sinds mijn zestiende, dus ik heb uitgebreid kunnen proeven. De dynamische markt spreekt me aan, er zijn altijd wel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van auto's. Ook de techniek en het klantcontact vind ik mooie kanten van het vak", vertelt Bert enthousiast.

Hij hoopt veel mensen te mogen begroeten op de open dag. "Mensen die op zoek zijn naar een auto rijden soms uren om bij ons te komen, omdat ze weten dat we veel hebben staan. Maar juist de mensen die hier nog niet geweest zijn, en dat zijn soms juist degenen die dichtbij wonen, willen we graag eens laten zien hoe we werken en wat hier allemaal nog meer gebeurt behalve auto's verkopen."

Jantine haakt daarop in: "We hebben ook een volledige werkplaats met monteurs. Dit jaar hebben we de servicepas geïntroduceerd. Mensen die hier een auto kopen, krijgen onder meer korting op onderhoudsbeurten."

Bert vervolgt: "Tijdens de open dag zijn er rondleidingen. Ook aan de kinderen is gedacht, en natuurlijk zijn er hapjes en drankjes. En we verloten een Volkswagen Up onder de mensen die een reactie achterlaten op social media. Op de open dag zelf is er één jaar gratis onderhoud te winnen."

Trots is de nieuwe eigenaar op het feit dat er bij Jan van Veen Auto's geen auto's worden verkocht die zijn ingevoerd uit het buitenland. "Ze komen allemaal van origine uit Nederland. Daardoor weten we goed wat we verkopen, alle informatie is honderd procent herleidbaar. We houden ons ook strikt aan de merken waarin we gespecialiseerd zijn: Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Wel kunnen mensen natuurlijk alle merken auto's bij ons inruilen."

Waar Jan van Veen ooit begon met de verkoop van de Volkswagen Golf 2, staat nu de 7 in de showroom. Tijdens de open dag zijn alle opeenvolgende modellen van de serie te bewonderen, ook de allereerste. Maar ook de eerste honderd procent elektrische Audi, die pas net op de markt is, is op 11 mei te zien bij het Zuilichemse autobedrijf. "Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker aspect. Natuurlijk spelen ook wij daarop in", sluit Bert af met een blik op de toekomst.


q janvanveenautos.nl

Janneke Boogaard