Poëzie op vijf locaties

bommelerwaard • Op diverse locaties langs de Tour de Waal geven de dichters Thom Ummsel, Marcel Vaandrager, Inge van Wijgerden en André van Zwiten weer voordrachten.

Op Slot Loevestein en in Tiel voor Bellevue is dat tussen 13:15 en 14:00 uur, bij het Kerkje in Heesselt tussen 14:30 en 15:15 uur, bij Stroomhuis Neerijnen tussen 15:30 en 16:15 uur. In Zaltbommel zijn vanaf 15:00 uur doorlopend voordrachten met om circa 17:00 uur de poëziefinale. Bij de finale zullen ook scholieren gedichten voordragen. Zoals Cambiumleerling Carmen Waale, zij was finalist bij de jaarlijkse dichtwedstrijd van het Stroomhuis.

Tekenen

Op Bevrijdingsdag kunnen alle kinderen op de Markt in Zaltbommel een mooie kleurplaats van Tekenschool Bommelerwaard kleuren met potlood en verf. Er zijn heel veel kleine kleurplaatjes en een grote gezamenlijke kleurplaat, waar tien kinderen tegelijk aan kunnen kleuren.

Dorpen

Ook in Neerijnen, Opijnen, Varik en Waardenburg is van alles te doen. Kijk op www.tourdewaal.nl voor het complete programma van 5 mei.