Afbeelding
Foto: Haystack

Boek over het schrijven van managementboek

zaltbommel • Steeds meer mensen schrijven een managementboek. Deels om hun kennis te delen, grotendeels omdat het een geweldige ervaring is. "Je kunt een hele rij managementboeken lezen als je beter wilt worden, maar je kunt ook een managementboek schrijven."

Volgens uitgever Geerhard Bolte uit Zaltbommel is het niet louter ijdelheid die duizenden mensen per jaar ertoe aanzet om hun eigen managementboek uit te geven: "Natuurlijk, elke auteur smelt als hij zijn eerste exemplaar in handen krijgt. Maar ze hebben het geschreven omdat een boek een geweldig marketinginstrument is en omdat je er zelf zoveel van opsteekt."

Bolte spreekt uit ervaring, want hij heeft zojuist zijn eigen boek gepubliceerd: Zo schrijf je een goed managementboek. Ook hij schreef het om zichzelf als uitgever van de uitgeverijen Haystack en Dialoog op de kaart te zetten. Ondanks alle goede bedoelingen lukt het veel mensen niet om hun managementboek af te maken en dan ook nog eens gepubliceerd te krijgen bij een uitgeverij. In zijn boek beschrijft Bolte dat het bijna altijd mislukt om dezelfde drie redenen: "Wij ontvangen elke dag wel een of meer boekvoorstellen en manuscripten. Wat opvalt is dat auteurs vroeg of laat vastlopen omdat ze geen originele en scherpe invalshoek hebben bedacht. Vervolgens lukt het niet om een heldere structuur te bedenken. Ten slotte besteden auteurs te weinig aandacht aan de stijl van hun teksten."

Bolte raadt auteurs aan om hulp te zoeken als je een boek gaat schrijven: "Schrijven is een ambacht en er zijn overal ervaren redacteuren, journalisten en uitgevers die je willen helpen."

Het boek Zo schrijf je een goed managementboek telt 216 bladzijden en kost 23,50 euro.