• Musikgesellschaft Lenk uit Lenk.
• Musikgesellschaft Lenk uit Lenk. Foto: Bert Kerkhof

Zwiterse muzikanten te gast in Alem

alem • Fanfare Alem ontvangt binnenkort de Zwitserse muzikanten van Musikgesellschaft Lenk uit Lenk in Zwitserland.

De twee verenigingen hebben al sinds 1970 een muzikale uitwisseling met de Zwitserse vereniging. In 2015, tijdens het 50-jarig jubileum van Fanfare Alem, zijn de Zwitserse vrienden voor het laatst te gast geweest. In oktober 2016 heeft Fanfare Alem een tegenbezoek gebracht.

Het gezelschap wordt op woensdag 24 april in Alem verwacht, waarna ze worden ondergebracht bij Alemse families. Donderdag 25 april gaan de muzikanten naar de Keukenhof en naar Scheveningen. Vrijdag kunnen ze kiezen uit boerengolfen in Hedel of een dagje naar Den Bosch.

Vrijdagavond 26 april geven te twee verenigingen samen een concert in dorpshuis De Drie Linden. De aanvang is 20:00 uur, toegang gratis.

Koningsdag

Het Musikgesellschaft blijft ook zaterdag nog om samen met de Nederlandse muziekvrienden Koningsdag te vieren. Om 10:00 uur verzorgen ze de muziek bij de muzikale rondwandeling met versierde fietsen. Na afloop is er feest op het plantsoen in Alem. In samenwerking met Stichting Alemse Activiteiten heeft Fanfare Alem een muzikaal programma samengesteld. Bezoekers kunnen deze middag genieten van optredens van Bloas en Boemband uit Alem, Smartlappenkoor Gère Weg uit Kerkdriel en de Teskesdurper Muzikanten uit Kerkdriel. Tussen de optredens door verzorgt DJ Danny de muziek.

De Zwitserse gasten gaan zondagochtend 28 april in alle vroegte weer terug naar Berner Oberland.