• Brassband O&U is wereldkampioen.
• Brassband O&U is wereldkampioen. Foto: @Lefry

Sports meets Music in Hank

hank • Wat is de overeenkomst tussen acrogymen, turnen, freerunnen, (rolstoel)dansen en twirlen? Al deze sporten zijn te zien op 13 april in 't Uivernest te Hank tijdens Sports meets Music.

Stichting Powerhouse Sport is bekend van de jaarlijkse Sport Awards voor de gemeenten Altena, Heusden, Waalwijk en Zaltbommel, die afgelopen jaar voor het laatst zijn uitgereikt. Dit jaar bestaat de stichting 25 jaar en om dit te vieren, heeft de stichting brassband Oefening en Uitspanning benaderd om samen een concert te geven. Want muziek en sport hebben verrassend veel overeenkomsten.

Er zijn unieke combinaties gevormd, waardoor duidelijk wordt dat muziek en sport elkaar echt kunnen aanvullen. Muziek en sport roepen allebei emotie op, en wanneer ze samenkomen wordt dit alleen maar versterkt.

Enkele deelnemers zijn rolstoeldanser Anouk van Zandvliet uit Nederhemert en turnster Marit van Herp uit Zuilichem. Bijna alle sporters laten deze avond hun show of oefening zien op livemuziek door Oefening en Uitspanning.

Naast de verschillende sportdisciplines, is er ook nog een muzikale gast: zangeres Sara Bax zal een aantal nummers zingen, begeleid door Oefening en Uitspanning. Bax studeert Muziektheater (met hoofdvak zang) aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem.

De brassband uit Wijk en Aalburg behoort al jaren tot de top van Nederland en is momenteel, na het winnen van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, zelfs wereldkampioen in de eerste divisie.

Een toegangsbewijs kost in de voorverkoop (t/m 10 april) 10,00 euro en aan de deur 12,50 euro. Bestellen kan via een mail naar: kaartenoenu@gmail.com. De bijzondere sportieve en muzikale avond begint om 20:00 uur.