Capretondag

hedel • De Capreton, de vereniging voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer Bommelerwaard, viert dit jaar het twintigjarig bestaan. Ter ere daarvan wordt zaterdag 13 april de 'Capretondag' gehouden op de boerderij van Van Zeelst aan de Achterdijk 57 in Hedel. Kinderen kunnen hier gratis een eigen bijenhotel bouwen onder begeleiding van Scouting Zaltbommel. Verder is er een streekmarkt waar bezoekers volop kunnen proeven van streekproducten zoals zuivel, vlees, honing, bier en wijn. Om 11:00 uur starten bezoeken aan de projecten van de Capreton: Bruchemse Broek, Munnikenland, Hurnse Kil en Boterkampen.


Reis 55-plussers Rossum/Hurwenen

rossum/hurwenen • Het jaarlijkse dagje uit voor 55-plussers uit Rossum en Hurwenen is dit keer op dinsdag 21 mei. De reis gaat naar Brabant, waar de deelnemers onder andere een bezoek brengen aan de Abdij van Postel en een rondrit maken door de Belgische Kempen. Aanmelden en betalen (65 euro) kan bij Ria van Lith: 0418-662146 of Willy de Groot: 0418-662143.


Lezing over de Motteburcht

kerkdriel • Dr. Michiel de Raaf en drs Huib Jan van Oort geven op dinsdag 16 april een lezing over de Motteburcht in Kerkdriel. Ze gaan in op de geschiedenis, het archeologisch onderzoek en het monument dat er komt om de Motteburcht te herdenken. Het verhaal speelt zich af in de periode van de successieoorlog oorlog tussen Brabant en Gelre (1283-1289). De lezing vindt plaats in het Driel Museum, begint om 20:00 uur en de toegang is gratis.


Informatieavond over het carillon

zaltbommel • Stichting Vrienden van het Carillon Zaltbommel houdt woensdag 24 april een Vriendenavond, niet alleen voor Vrienden, maar ook voor andere belangstellenden. De avond begint om 19:30 uur met een duo-bespeling door de beiaardiers Ru Stolk en Wout van der Linden. Zij spelen stukken van o.a. Haydn, Dussek, Badings en Gershwin. Vanaf 20:20 zijn er twee presentaties; door Jo Jongen over de historie van het carillon en door Peter Nabben en Reinold van Zijl over de renovatie en vervanging van het klavier.


Aquarelclub exposeert

kerk avezaath • Aquarelclub Ophemert exposeert op zaterdag 13 en zondag 14 april van 13:00 tot 17:00 uur in de St. Lambertuskerk in Kerk Avezaath. De expositie biedt een gevarieerd overzicht met landschappen, stillevens, portretten en dieren. Ook de stijlen zijn heel verschillend. Er zijn zo'n veertig werken te zien.


Vrijdagborrel voor ondernemers

zaltbommel • De Zaltbommelse Ronde Tafel houdt vrijdagmiddag 12 april in het gebouw van Schouten & Nelissen een vrijdagmiddagborrel voor ondernemingen in Zaltbommel. De entree is 10 euro inclusief hapje en drankje. Verder is het als bedrijf mogelijk om een sponsorpakket te kopen, van 30 tot 100 euro. De opbrengst is voor De Harmonika. De borrel begint om 17:00 uur.