Wachtspoor vanaf 2020 overbodig

zaltbommel • Het wachtspoor in Zaltbommel kan in 2020 buiten gebruik gesteld worden. Dat meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven nadat de gemeente Zaltbommel daar in 2016 vragen over stelde. Volgend jaar zijn de nieuwe wachtsporen in Meteren en Geldermalsen klaar en is het wachtspoor in Zaltbommel, net ten zuiden van het station, niet meer nodig. Het kan dan nog wel gebruikt worden in noodgevallen. Het wachtspoor en de bijbehorende wissels worden niet afgebroken. Dat kost 1,8 miljoen euro, heeft de staatssecretaris laten berekenen. En dat terwijl de veiligheidsrisico's als 'zeer klein' beoordeeld worden.
De gemeente Zaltbommel denkt daar anders over, die vindt dat het wachtspoor de kans op ongelukken vergroot. Ook Stichting Veiliger Zaltbommel kaartte het wachtspoor aan, vooral omdat dat vlak naast chemiebedrijf Sachem ligt.


Zeeverkenners houden reünie

zaltbommel • De zeeverkenners van scouting Sint Martinus in Zaltbommel bestaan zestig jaar en houden een reünie. Natuurlijk wordt er die dag ook gevaren. De reünie wordt georganiseerd door de Club van 100 van de Zeeverkenners, op 16 juni. Die dag is er vanaf 11:30 uur een inloop in de de haven van Zaltbommel. Vervolgens kunnen de oud-leden de echte nostalgie ervaren en weer als vanouds in de vletjes naar Haaften slepen om daar te gaan zeilen. Om 16:00 zal er bij het clubhuis een borrel zijn met aansluitend een barbecue. Wie weet is er ook tijd voor een ouderwets potje slangen. Rond 20:00 uur is het feest voorbij.
De kosten bedragen 20,00 euro voor de hele dag (10,00 euro voor de avond). De opbrengst gaat naar de Zeeverkenners voor het onderhoud van de boten. Aanmelden kan via de mail: alieke.hetjes@hotmail.com.