'Lucht je hart'-gesprekken

zaltbommel • Vereniging Al Amal, de Raad van Kerken, Stichting Kompas, Ieder1Gelijk en Buurzorg Jong Jongerenwerk houden op maandag 8 april 'Lucht je hart' gesprekken. Voor mensen die hun hart willen luchten over bijvoorbeeld veiligheid en leefbaarheid, armoede of sociale omgang. De gesprekken zijn in kleine groepen aan tafels, onder het genot van een hapje en een drankje. Burgemeester Peter Rehwinkel trapt deze avond af. Ook oud-wethouder Ton van Balken en pater Bertus Bus leveren een bijdrage aan de bijeenkomst. De gesprekken vinden plaats in het Cambium aan de Oude Bossche Weg 2, de aanvang is 19:30 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via: alamal-zaltbommel@hotmail.com


Legervoertuigen gezocht

regio • Tour de Waal wil ook dit jaar op 5 mei weer uitpakken met een colonne van oude legervoertuigen. Vorig jaar - i.s.m. Sky of Hope - leverde dat prachtige beelden op over de dijken. Dit jaar is de bedoeling op minimaal twee plekken te starten (Tiel en Fort Vuren) en te eindigen in Zaltbommel. Wie een voertuig uit '40-'45 heeft of iemand kent, wordt gevraagd een mailtje te sturen naar info@tourdewaal.nl.


Ladies Night voor het goede doel

zaltbommel • Studente Britta Jonkers uit Gameren organiseert in samenwerking met De Poorterij op woensdag 10 april een Ladies Night voor de slachtoffers van de aardbevingen in Indonesië. Tijdens de avond wordt de film 'The Longest Ride' vertoond. Bezoekers krijgen bubbels als ze binnen komen en een goodiebag. In de foyer staan kraampjes waar leuke spullen te koop zijn en er is een loterij met fantastische prijzen, die beschikbaar zijn gesteld door lokale ondernemers waaronder De Poorterij zelf en IJssalon Hygge. De avond begint om 19:30 uur, de entree is 12,50 euro. De film begint om 20:15 uur. Tien studenten van het Koning Willem 1 College gaan eind april samen met docenten naar Indonesië om te helpen. Ze brengen goederen naar het land en gaan helpen met bouwen. Ook gaan studenten van 'Marketing en Communicatie' op Bali en Lombok lokale toeristische bedrijven helpen door een marketingplan op te stellen en uit te werken.


Collecte sportfonds Gehandicapten

bommelerwaard • Deze week (31 maart tot en met 6 april) vindt de collecte voor Fonds Gehandicaptensport plaats. Ook in de Bommelerwaard zien sportverenigingen het belang om sporten voor gehandicapten mogelijk te maken. Helaas zijn zij vaak niet in staat om alle kosten voor aanpassingen te dragen. Fonds Gehandicaptensport maakt in de vorm van onder meer subsidies aan sportverenigingen met een bestaand of gepland aanbod voor gehandicaptensport veel mogelijk. De belangrijkste bron van inkomsten van Fonds Gehandicaptensport is de jaarlijkse landelijke collecte.


Opbrengst voor Reuma Nederland

bommelerwaard • De opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Reuma Nederland (voorheen Reumafonds), gehouden van 18 t/m 23 maart, bedraagt in Hedel 2.023,08 euro. In Well en Wellseind haalden de collectanten 637,52 euro op.