Afbeelding
Foto:

Breedband buitengebied weer stap dichterbij

bommelerwaard • Snel internet voor de inwoners van het buitengebied van Zaltbommel, Maasdriel en West Betuwe is een stap dichterbij.

Regio Rivierenland meldde vrijdag dat 'een goede partij' gevonden is: Digitale Stad. De bewoners van de adressen waar het om gaat ontvangen komende week informatie en een aanbod van het bedrijf. Ondertussen is bij veel inwoners verwarring ontstaan, omdat een ander bedrijf al een brief heeft gestuurd. "Dat mogen zij doen, maar zorgt wel voor verwarring", erkent wethouder Kees Zondag. Hij kondigt aan dat alle inwoners van de 'witte' en 'grijze' gebieden nog deze week een brief van de gemeente ontvangen,waarin het aanbod duidelijk wordt aangelegd.

Vorig jaar kreeg de Regio goedkeuring van de Europese Commissie om als overheid zelf een breedbandnetwerk aan te leggen. Er werd een aanbesteding gedaan, maar daar kwamen geen reacties op. Vervolgens ging Regio Rivierenland in gesprek met andere partijen en vond het bedrijf Digitale Stad. De gemeenteraden van Zaltbommel, Maasdriel, West Betuwe, West Maas en Waal, Tiel, Neder-Betuwe en Culemborg moeten hun goedkeuring geven aan de samenwerking. Als dat groene licht er is, kan Digitale Stad starten met de aanleg van het netwerk. Voorwaarde is dat tenminste vijftig procent van de adressen tekent om diensten via het netwerk af te nemen. Daarbij hebben de inwoners de keuze uit grotere én kleinere aanbieders waaronder KPN, T-Mobile, Tele2, Telfort en Solcon.

Britta Alink