Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Dit jaar 157 extra parkeerplaatsen bij station

zaltbommel • Wethouder Willem Posthouwer wil dat er aan het eind van dit jaar 157 extra parkeerplaatsen bij het station worden aangelegd.

Dat zei hij donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering in antwoord op vragen van Nadine Koster van het CDA. Haar vragen in het vragenuurtje van de raad vormden voor haar haar 'maidenspeech' oftewel de eerste toespraak die zij hield als gemeenteraadslid.

Ze stelde haar vragen naar aanleiding van het feit dat in een jaar tijd 67 parkeerboetes zijn uitgedeeld voor het parkeren buiten de vakken. "De beboete mensen die ik gesproken heb, geven als reden voor het fout parkeren, dat de parkeerterreinen vol stonden, ze toch naar school of werk moesten en niet wisten wat ze anders moesten doen."

Industrieterrein

Volgens Koster krijgen inwoners van de gemeente het advies om te parkeren op de KW-weg of op het industrieterrein als er bij het station geen ruimte meer is. "Parkeren op de KW-weg is prima als je goed ter been bent, maar op het industrieterrein vind ik een merkwaardige oplossing. Ondernemers geven aan dat er al op hun privéterrein geparkeerd wordt en daar zijn ze niet blij mee."

De capaciteit van het parkeerterrein is volgens haar gewoon te klein. "Er is een parkeerprobleem voor fietsers, voor brommers én voor auto's."

Wethouder Posthouwer erkent dat er een probleem is. "We zijn aan het kijken wat een tijdelijke oplossing gaat kosten", zei hij. "Er zijn een paar hobbels op de weg. Die hangen samen met de ontwikkeling van de Spoorveste, maar dat lijkt steeds helderder te worden. We hebben wat tijd nodig voor procedures."

Volgens de wethouder is er een mogelijkheid om 157 extra parkeerplaatsen aan te leggen. "Maar het gaat mij ook allemaal veel te langzaam", zei hij. Daarom heeft hij de hulp ingeroepen van de provincie en hoopt hij door 'co-financiering' samen tot een oplossing te komen.

Britta Alink