• American Roadhouse maakt op termijn plaats voor een weg en een gezondheidscentrum.
• American Roadhouse maakt op termijn plaats voor een weg en een gezondheidscentrum. Foto: Janneke Boogaard

Eerste plannen terrein American Roadhouse krijgen vorm

Flauw

Ik kreeg een mailtje van een lezeres uit, zoals ze zelf zei, het Oranjegezinde Poederoijen. Dat de koning bij zijn bezoek wél aandacht besteedde aan de schoolkinderen. Hij had er een aantal een hand gegeven. Ik had het al gezien op diverse foto´s in de regionale pers. Ik kan dan natuurlijk flauw reageren: "Dan hebben ze mijn column gelezen, dat doet me goed."

Zo kan ik ook reageren op het nieuws dat het college van Zaltbommel binnenkort een Nissan Leaf tot zijn beschikking heeft. En dat zo'n elektrische auto slechts een symboolfunctie heeft en dat het allemaal voorlopig nog niet zo veel uithaalt als we niet wezenlijk iets veranderen en wellicht dan nog niet eens. Ik kan zeggen dat er politici zijn die misschien wel een beetje gelijk hebben als zij dat gedoe over de energie transitie hysterie noemen. En dat we in de afgelopen vijftig jaar al wel een tiental van dit soort rampen hebben zien komen en gaan door gewoon kalm te blijven over welke donderbui dan ook en niet te snel veel overhoop te halen.

Maar dat zou niet leuk zijn voor onze burgemeester en wethouders. Net nu ze denken dat ze het goede voorbeeld geven. En er van uit gaan dat wij dat dan ook maar gaan doen. Nee, dat is niet aardig.

Johan Cahuzak


Plannen voor terrein van Roadhouse

zaltbommel • De voorbereidingen voor een nieuw bestemmingsplan voor het terrein van American Roadhouse zijn gestart. Op het terrein in de Waluwe komen onder andere een gezondheidscentrum en een vestiging van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). De locatie grenst aan de parkeerplaats van winkelcentrum Portage op het Fiep Westendorpplein. Naast het gezondheidscentrum en JBZ staan woningen gepland: middeldure huur- en koopappartementen, sociale appartementen en grondgebonden woningen. De voorbereidingen voor het bestemmingsplan zijn gestart, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad. De gemeente Zaltbommel heeft de grond van American Roadhouse begin vorig jaar gekocht. Naast de bouwplannen, zal de verkeerssituatie worden aangepakt. Zo komt er waarschijnlijk een nieuwe weg langs het Fiep Westendorpplein, waardoor er een rechtstreekse verbinding komt tussen de Wichard van Pontweg en de Van Heemstraweg. Doorgaand verkeer hoeft dan niet meer over de parkeerplaats. Op woensdag 10 april is er een informatieavond voor omwonenden en betrokkenen. Meer informatie daarover wordt later bekend gemaakt. Op donderdag 11 april is er in de carrouselvergadering een presentatie over de plannen. Die bijeenkomst begint om 19:00 uur in het Oude Stadhuis.