Gelegenheidskoor viert lustrum

hedel • Het Gelegenheidskoor Hedel viert dit jaar haar eerste lustrum. Op Koningsdag (zaterdag 27 april) en tijdens de Dodenherdenking op 4 mei is het koor weer actief. Daarnaast is het koor gevraagd om tijdens een derde activiteit te zingen, maar daar maakt de organisatie pas tijdens de eerste repetitie iets over bekend. Alle zangers en zangeressen van de afgelopen vijf jaar worden van hart uitgenodigd om weer te komen repeteren. Ook hopen de initiatiefnemers op nieuwe leden, waaronder jongeren. De repetities staan gepland op de woensdagen 3, 10 en 24 april in gebouw Rehoboth. De repetities beginnen om 19:00 uur.


Mini-cursus over vlinders en libellen

heerewaarden • Ton van Balken van Natuurwacht Bommelerwaard geeft dinsdag 9 april vanaf 20:00 uur in Bezoekerscentrum De Grote Rivieren een mini-cursus over de vele soorten vlinders en libellen in de Bommelerwaard. In natuurgebieden leven andere vlinders dan in tuinen. Van Balken laat zien hoe ze heten, hoe ze leven en wat bijvoorbeeld de waardplanten of gastheren zijn van die prachtige vlinders. Aan de hand van foto's bespreekt hij de verschillende soorten vlinders en libellen. Toegang 4 euro, donateurs van het bezoekerscentrum hebben gratis entree.


De Molshoop houdt Vlooienmarkt

hedel • Stichting Jeugdwerk De Molshoop houdt op zaterdag 6 april van 13:00 tot 15:30 uur weer een grote Vlooienmarkt in het Gelre's End. De toegang is gratis. De avond daarvoor, vrijdag 5 april, trekken vrijwilligers door het dorp om nog goed bruikbare spullen op te halen. Ze kunnen helaas geen computers, koelkasten, vloerbedekking en grote meubelen zoals bankstellen meenemen. De medewerkers bellen bij iedereen aan, dus wie iets over heeft, hoeft het niet buiten te zetten. De opbrengst van de verkoop van al die spullen is bedoeld voor de vele activiteiten van het jeugdwerk. Zo organiseert De Molshoop dit jaar voor de 51e keer de Kindervakantieweek, die gehouden gaat worden van 12 tot en met 16 augustus. Ook organiseert De Molshoop elk jaar een talentenjacht en Paaseieren zoeken.