Profiel

Haha, wat een geneuzel. Een profielschets voor de nieuwe burgemeester van Zaltbommel. In de eerste plaats: benoem gewoon Rehwinkel voor zes jaar want dat scheelt een hoop gedoe en dus geld. En verder, een profielschets van een burgemeester? Wat staat daar nou helemaal in? Alle burgemeesters van Nederland zijn immers hetzelfde: verbinder, betrokken bestuurder, teamspeler, luisteraar en een mensenmens. Vooral dat laatste.
Je zou wel eens kunnen praten over "kettingdenken". Dat zo'n figuur ineens, met die malle ketting om, denkt iets te melden te hebben. Ja hoor, op de nieuwjaarsreceptie zeker. Dat we het samen moeten doen, dat we naar elkaar om moeten zien, dat we elkaar geen vliegen af moeten vangen, naast in plaats van tegenover elkaar moeten staan.
Of bij een ramp. Dat het zo erg is, dat we met de slachtoffers meeleven, dat datgene wat nu gebeurd is ons allemaal treft en dat de onderste steen boven komt. Hetgeen overigens bij mening ramp al gebeurd is.
Of bij een honderdjarig huwelijk. Dat die ketting dan vraagt hoe je dat dan wel niet voor elkaar krijgt. En wat het geheim van lang leven is. En als de echtelieden dan zeggen "zo veel mogelijk neuken", de burgemeester besmuikt lacht en denkt: "Mij niet gezien."
Maar nochtans: sterkte, gemeenteraadsleden op donderdag 28 maart. Sterkte, met de profielschets.

Johan Cahuzak


Enquête over burgemeester

west betuwe • Om inwoners mee te laten denken over de nieuwe burgemeester voor West Betuwe, heeft de gemeente een enquête opgesteld. Aan de hand van drie vragen kunnen mensen aangeven wat ze belangrijk vinden in de profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeente West Betuwe. De gemeenteraad stelt - net als in Zaltbommel - eerst een profielschets op. Deze beschrijft welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet beschikken. Door middel van de online enquête mogen belangstellenden daarover meedenken.


Avond in Alem over duurzame woning

alem • Dorpsraad Alem houdt vrijdag 29 maart om 20:00 uur in dorpshuis De Drie Linden een informatieavond over het verduurzamen van de eigen woning. De avond gaat onder andere over de mogelijkheden tot het verduurzamen en over de collectieve inkoop van zonnepanelen en isolatie. Sprekers zijn Stefan van Tongeren en Dennis Nieuwenhuizen van Het Nieuwe Wonen Rivierenland. Wethouder Erik van Hoften geeft een toelichting op het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.