• Ook Koorschool Senta doet weer mee.
• Ook Koorschool Senta doet weer mee. Foto: Koorschool Senta

Topsolisten bij Matthäus Passion

zaltbommel • De Matthäus Passion van Rivierenland klinkt zaterdag 13 april voor de 55ste keer in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.

De artistieke leiding ligt deze keer in handen van Johannes Leertouwer met de Nieuwe Philharmonie Utrecht en Koorschool Senta uit Zaltbommel. Een bijzondere uitvoering die niet eerder in het zuiden van Nederland te zien was. Zaltbommel kent deze primeur met een internationale cast aan topsolisten die wereldwijd optreden en actief zijn.

Op het podium staan tien solisten en de kinderen van Koorschool Senta. Om hen heen en achter hen de twee orkesten. De twee solistenkwartetten van sopraan, alt, tenor en bas zingen samen als koren met het Jeugdkoor. Soms doet een van de zangers een stap naar voren en zingt een solo. De Nederlandse Tom Sol zingt de rol van Christus. Hij studeerde o.a. aan de operaklas van het Amsterdam Conservatorium. Als operazanger zingt hij bij diverse operahuizen in geheel Europa.

Guy Cutting is de Evangelist en studeerde aan het New College Oxford. Klaartje van Veldhoven als een van de sopranen werd direct na haar afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, aangesteld als docente minor zang. Voor haar specialisatie Oude Muziek studeerde zij aan de Schola Cantorum Basiliensis te Basel. Sharon Carty uit Ierland, neemt een altpartij op zich. Zij studeerde in Dublin, Wenen en Frankfurt en is veel gevraagd voor opera's en oratoria. Robert Davies, bariton, studeerde aan de Universiteit van Sheffield en the Guildhall school of Music and Drama.

q www.matthauspassion.nl