Wandelgroep

zaltbommel • In Zaltbommel wandelt een leuke groep dames en heren twee keer per week een uur met elkaar, elke dinsdag van 13:30 tot 14:30 uur en elke woensdag van 19:00 tot 20:00 uur. Deze groep wil graag nieuwe deelnemers verwelkomen. Per keer wordt er ongeveer vijf kilometer gewandeld, natuurlijk langs zo mooi mogelijke routes. Die zijn er genoeg rond en in de stad. Tijdens het wandelen wordt de route bepaald door de gehele groep. Bij de groep zitten deelnemers die trainen voor wandelevenementen, maar ook gezelligheidswandelaars. Sommige wandelaars komen een keer per week, anderen doen beide keren mee. De start is vanaf De Grote Aak. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar wie wil kan informatie inwinnen bij buurtsportcoach Nick Linnenbank (nlinnenbank@welzijnbommelerwaard.nl of 06-2078721).


Collecte Reumafonds

bruchem • De opbrengst van de collecte voor Reuma Nederland, de nieuwe naam van het Reumafonds, in het dorp Bruchem bedraagt 825,97 euro.


Collecte Amnesty

zaltbommel • De collecte voor Amnesty International die van 11 t/m 16 maart in Zaltbommel is gehouden heeft 2478,03 euro opgebracht. De organisatie bedankt alle gevers en ook alle collectanten, die dit keer harde wind en regen moesten trotseren om te collecteren voor dit goede doel.


180.000 euro voor dorpsinitiatieven

west betuwe • Het college van West Betuwe heeft onlangs de spelregels vastgesteld voor het toekennen van het leefbaarheidsbudget. Er is dit jaar 180.000 euro beschikbaar voor de 26 dorpen in de gemeente. Het budget is bedoeld voor initiatieven die gericht zijn op de leefbaarheid en/of het wij-gevoel in een dorp. Inwoners dragen zelf bij aan het initiatief, dat toegankelijk moet zijn voor alle inwoners van het dorp. Verder moet het initiatief draagvlak hebben onder de inwoners. Er zijn verder voor dit jaar weinig regels, zodat er veel vrijheid bij de inwoners blijft. Aan het einde van 2019 volgt een evaluatie van het leefbaarheidsbudget en de spelregels.

q westbetuwe.nl/leefbaarheid


Inloopavond N832

well • Op maandagavond 1 april van 19:00-21:00 uur organiseert provincie Gelderland een inloopavond in 't Wellse Veerhuis, vanwege het groot onderhoud aan de N832 dat gepland staat in 2020. De belangrijkste werkzaamheden zijn het asfalteren van het wegdek van de Walderweg, het vervangen van de bruggen over de Hoofdwetering en het verbreden of aanleggen van fietspaden. Daarnaast worden de rotonde Molenstraat en het kruispunt Middelstraat aangepast. Met kleinschalige maatregelen wordt de verkeersveiligheid tussen Well en Gameren verbeterd. Zoals altijd brengen werkzaamheden hinder met zich mee; de provincie probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Medewerkers van de provincie Gelderland en de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel zijn aanwezig om een toelichting te geven op het ontwerp en vragen te beantwoorden. Er is geen centrale presentatie; iedereen kan binnenlopen.

q www.gelderland.nl/N832