• Oud en jong geniet van elkaar in De Wielewaal.
• Oud en jong geniet van elkaar in De Wielewaal. Foto: aangeleverd

'Ont-moeten' tijdens een 'Kopje Geluk'

zaltbommel • Elke derde woensdag van de maand nemen kinderen van 0 tot 4 jaar de ontmoetingsruimte van De Wielewaal een beetje over.

Tijdens 'Kopje Geluk' komen kinderen met hun ouders en de bewoners met elkaar in contact. Vorige week was de tweede editie van dit initiatief van Jerney Looijen, eigenaresse van Praktijk De Glinstering. Ze werd geïnspireerd door 'Boefjes & Barista's' in Den Bosch, waar ze vorig jaar een keer geweest is met haar zoontjes Fedde van 2,5 jaar en Novan van 9 maanden. "Daar werd ik zo onwijs blij van", vertelt ze. "Kinderen waren lekker aan het spelen, hun ouders gingen in gesprek met de ouderen en er waren spontane ontmoetingen tussen de ouderen en de kleintjes. Ik heb echt een paar dagen nagenoten."

Eenmaal terug in Zaltbommel trok ze de stoute schoenen aan en liep bij De Wielewaal naar binnen. Want zou het niet mooi zijn als zo'n activiteit ook in haar eigen woonplaats mogelijk zou zijn? Coördinator Welzijn-Evenementen Corinda Weijgerse was meteen enthousiast en vorige maand ging 'Kopje Geluk' van start. Het consultatiebureau stelt speelgoed beschikbaar, De Wielewaal zorgt (tegen een kleine vergoeding) voor koffie en thee. "Ik noem het ont-moeting, met een streepje ertussen", vertelt Jerney. "Er 'moet' namelijk niks en alles mag. De kinderen kunnen lekker spelen, ouders, grootouders en bewoners kunnen met elkaar in gesprek." Jerney begon in 2017 haar praktijk De Glinstering. Ze begeleidt kinderen, die niet lekker in hun vel zitten, waardoor gedragsverandering, emotionele schommelingen en/of lichamelijke klachten ontstaan. Ook coacht ze moeders, die vastlopen bij de opvoeding van hun kinderen of het moederschap. "Ik loop mee op hun pad en help ze zelf om oplossingen te vinden", zegt ze over haar werk.

'Kopje Geluk' staat los van haar coachingswerk. Die bijeenkomsten zijn bedoeld als gezellige ochtend voor kinderen, hun (groot)ouders en de bewoners van de Wielewaal.

De volgende 'Kopje Geluk' is op woensdag 17 april van 9:30 tot 11:30 uur.

q www.praktijkdeglinstering.nl