• Met nog één wedstrijd te gaan vierde Podarwic het kampioenschap al.
• Met nog één wedstrijd te gaan vierde Podarwic het kampioenschap al. Foto: aangeleverd

Podarwic-dames zijn al kampioen

aalst • Het eerste damesteam van Podarwic heeft ruim voor het eind van de competitie het kamioenschap in de tweede klasse D Zuid binnengehaald. De heren moeten zich nog drie wedstrijden lang goed concentreren.

De dames speelden donderdag in Made tegen Jola Olympus. Met veel energie, enthousiasme en focus begon het team aan de wedstrijd. Vanaf het eerste moment werd er druk gezet met de serve waardoor Jola niet goed tot aanvallen kwam. Podarwic daarin tegen was scherp en met mooie pasjes, goede set-up's en harde aanvallen was de eerste set snel gespeeld: 11-25 voor Podarwic. Maar in de tweede set konden de dames van Podarwic deze lijn moeilijk vasthouden en Jola gaf tegengas. Podarwic keek steeds tegen een kleine achterstand aan. Uiteindelijk werd die toch nog omgebogen en de set eindige in 20-25 voor Podarwic.

De Aalstersen hadden nog één set nodig om kampioen te worden. Het spel van de eerste set werd hernomen en Jola had opnieuw niks in te brengen. Met een setstand van 12-25 kon het kampioenschap gevierd worden. Maar de wedstrijd was nog niet voorbij. De vierde en laatste set moest nog gespeeld worden. In deze set maakte Podarwic wat schoonheidsfoutjes, maar ze wonnen wel met 17-25.

Na de wedstrijd hadden de coaches Jan en Andries een verrassing voor de dames: inspeelshirts met naam en natuurlijk het opschrift 'kampioen 2018/2019'.

Het eerste herenteam staat ook bovenaan in de competitie, maar op slechts één punt van de nummer 2. De afgelopen twee wedstrijden hadden ze het niet makkelijk tegen tegenstanders die op papier niet de moeilijkste zouden moeten zijn. Op 27 februari speelden de heren thuis tegen Benevia 2, afgelopen zaterdag in Waspik tegen Atak 4. In beide wedstrijden begon Podarwic voortvarend en werden de eerste twee sets netjes afgerond en gewonnen. De derde sets toonden vervolgens beide keren onnodig veel verval waardoor er dure punten gemorst werden. De vierde en afgelopen zaterdag vijfde set wisten de heren van Podarwic zich weer deels te herpakken waardoor deze sets nipt werden gewonnen.