KORTE BERICHTEN

Beroep aangenomen

rossum • Onze oud-dorpsgenote mevr. M.M.C. van der Weide-Douwes heeft, na enkele andere gemeenten te hebben afgewezen, het beroep naar de Herv. Gemeente van Boyl aangenomen. Een bijzonderheid daarbij is dat zij de eerste gehuwde vrouw in Nederland is, die predikante wordt. Mevrouw Van der Weide wordt bevestigd door haar vader, Rossums oud-predikant Ds. J. Douwes.


Streekbijeenkomst

In verband met het plan tot oprichting van het Reformatorisch Dagblad was er dinsdag 18 maart een voorlichtingsavond in de Chr. School in Nederhemert. Ook vrouwen waren welkom.


Tekort op badcellen

heerewaarden • Tijdens de druk bezochte jaarvergadering van de Heerewaardense afdeling van het Groene Kruis maakte de penningmeester bekend dat de badcellen jaarlijks een tekort van f 1400 à f 1500 opleveren. En dat terwijl het aantal gebruikers, rond de zestig, hetzelfde bleef. Omdat de badcellen destijds 'op bevel' van het gemeentebestuur tot stand kwamen, vonden bestuur en leden het redelijk dat dit met geld over de brug kwam.


Aankoop enkele panden

zaltbommel • In verband met de toekomstige sanering van de binnenstad willen B. en W. enkele panden aankopen. De voormalige katholieke lagere school aan de Nieuwstraat kan van het katholiek kerkbestuur worden aangekocht voor f 48.000,-. Van de heer P.Stapel uit Amsterdam kan men het pand Kerkstraat 50, gelegen naast de toekomstige ambtswoning van de burgemeester aankopen voor f 11.000,-.


Sportraad

rossum • Tijdens de receptie ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de IJsclub 'Hurwenen Vooruit' maakte burgemeester P.H. Pols melding van het plan van het gemeentebestuur om een Sportraad in het leven te roepen. Het lag in de bedoeling dat deze raad als overkoepelende organisatie zou gaan werken voor alle verenigingen in Rossum, Hurwenen en Heerewaarden. Burgemeester Pols zei dat het gemeentebestuur het als een noodzakelijkheid zag om een klankbord te hebben voor aangelegenheden op het gebied van welke sport dan ook.

ADVERTENTIES

Wil degene die in de bouwvakvakantie bij mij aan de werkplaats stenen heeft opgeladen zich alsnog melden voor afrekening. Fa. H.J. v.d. Meijden en Zn, Oenselstraat 20, Zaltbommel.


Wijnkoperij Groenhoven N.V. heeft plaats voor een administratief medewerk(st)er. Liefst kunnende typen. Dorpsstraat E 154, Bruchem.


Wie is genegen het huisvuil mede op te halen in de gemeente Kerkwijk ? Donderdags en vrijdags. Inlichtingen bij : W.A.van Hees, F 29, Kerkwijk.


Groot schoonmaaknieuws: Speciale aanbieding zeemleer, grote zeem van f 7,25 voor f 6,25. Verder warmwaterkrullers, 5 stuks f 1,50. Drogisterij Aalders, Boschstraat 7, Zaltbommel.