Oude gemeentehuis Brakel staat te koop

brakel • Vanaf woensdag 20 maart staat het oude gemeentehuis aan het Marktplein in Brakel te koop.

Sinds 1999 werd het pand 'bewoond' door het internationale IT-bedrijf Solipsis. Directeur Wim Buitenhuis kondigde in november afgelopen jaar aan dat zijn bedrijf vanwege de groei toe was aan een groter pand en op zoek was naar een nieuw onderkomen.

Oomen Makelaardij & Taxaties heeft de opdracht gekregen het oude gemeentehuis te verkopen. De kans dat er opnieuw een kantoor in komt, schat makelaar Lean Oomen niet zo hoog in. "Maar er is wel al veel belangstelling om er appartementen in te maken", zegt hij.

De gemeente Zaltbommel heeft eerder al laten weten in principe te willen meewerken aan een woonvergunning voor het bijzondere gebouw. Een woonzorgcomplex zou er ook mooi inpassen of een bedrijfsverzamelgebouw, waar meerdere kleine bedrijven gevestigd zijn, behoort tot de mogelijkheden. "Wij staan overal voor open", aldus Oomen. "We hebben zelf al wat schetsen laten maken om potentiële kopers voorbeelden te kunnen laten zien."

Oomen roept alle belangstellenden op met ideeën te komen. De vraagprijs van het voormalige kantoorgebouw is niet bekend. "De opbrengst is sterk afhankelijk van de plannen die men heeft en daarom hebben we gekozen voor een verkoop bij inschrijving", aldus de makelaar. "Het maakt veel uit of er opnieuw een kantoor in komt of dat het verbouwd gaat worden tot zorgappartementen."

De makelaar organiseert op vrijdag 5 april een speciaal start-event over het oude gemeentehuis. Ontwikkelaars en andere belangstellenden die interesse hebben in het pand kunnen zich aanmelden om dan een kijkje te komen nemen en meer informatie krijgen.

Speciaal voor de verkoop van het pand is een website ontwikkeld:


q www.gemeentehuisbrakel.nl