Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Zwaar verkeer op Parallelweg?

maasdriel • De drie Maasdrielse bruggen over de Hoofdwetering zijn niet meer bestand tegen zwaar verkeer. Het college stelt voor alleen de brug in de Parallelweg te vervangen, maar de politiek twijfelt of dat de beste route is. Ook de kosten zijn nog niet helemaal duidelijk.

Vorig jaar bleek uit berekeningen dat er instortingsgevaar dreigt als er nog langer zware vrachtwagens over de drie bruggen - in de Parallelweg, de Veldweg en de Vamerenweg - rijden. Sindsdien staan er waarschuwingsborden.

Het college vraagt de gemeenteraad nu om 270.000 euro om de brug in de Parallelweg te vervangen. Die route wordt dan weer geschikt voor zwaar verkeer. De andere twee bruggen worden alleen opgeknapt voor regulier verkeer. Als er geen nieuwe brug wordt aangelegd, is 180.000 euro nodig voor onderhoud van de bestaande constructie. Het was tijdens de vergadering van de commissie Ruimte niet duidelijk of dat bedrag in een nieuwe brug gestopt kan worden, zodat er maar 90.000 euro bij hoeft.

Samen Sterk Maasdriel wil juist de Parallelweg liever vrijhouden van zwaar verkeer, omdat deze route ook veel gebruikt wordt door fietsers. De combinatie van die twee kan leiden tot onveilige situaties. Als de andere bruggen niet meer geschikt worden gemaakt voor grote vrachtwagens wordt het op de Parallelweg alleen maar drukker.