• Het predicaat 'excellente school' werd maandag met gejuich ontvangen.
• Het predicaat 'excellente school' werd maandag met gejuich ontvangen. Foto: aangeleverd

Politiek enthousiast over nieuwbouw De Brug

zaltbommel • Politiek Zaltbommel is enthousiast over de nieuwbouwplannen van Praktijkschool De Brug.

Dat bleek donderdagavond tijdens de carrouselvergadering. De school is nu nog gevestigd aan de Wielkamp, maar krijgt een nieuw pand in de Waluwe, naast het Cambium en het Gomarus. "Het gaat lijken op een echte onderwijsboulevard", aldus Joost Drijvers van D66.

In de 'onderwijshoek' staat ook de nieuwbouw van het nieuwe zwembad met sporthal gepland. Verder komt er een 'Waterplein' met daarbij een speelvoorziening, een pannaveld voor jongeren.

Pannaveld gesloten

Dat panneveld zorgde donderdagavond nog voor een beetje discussie in de raad. De gemeente heeft namelijk met De Brug afgesproken dat het pannaveld tijdens de lesuren gesloten is, omdat activiteiten in het omheinde voetbalveldje 'te veel zouden afleiden'. "Een slechte oplossing", vindt Nico van Wijk van de PvdA/GroenLinks. "Die pannakooi is bedoeld voor jongeren uit de buurt, ook jongeren die naar het Gomarus of het Cambium gaan. Daar hebben ze wel eens tussenuren of zijn ze een middag vrij. Het belang van het pannaveld is dan juist groot."

Volgens wethouder Adrie Bragt komt het pannaveldje pal tegen de nieuwe Brug aan te liggen. "Als daar gebruik van wordt gemaakt tijdens lesuren, levert dat teveel prikkels op voor de leerlingen van het praktijkonderwijs", aldus Bragt.

Hein de Kort (CDA) wilde van de wethouder weten wat er met de huidige locatie van De Brug gaat gebeuren. Daar kon de wethouder nog niet veel over zeggen.

Op dit moment maakt ook De Toermalijn, de basisschool voor speciaal onderwijs, nog gebruik van het gebouw. "Er zijn gesprekken gaande over de toekomst van deze vorm van onderwijs", aldus Bragt. Pas als daar duidelijkheid over is, kan er volgens hem over herontwikkeling worden gesproken.

Britta Alink