• Arend Brandsma (r) en Edwin Tulkens.
• Arend Brandsma (r) en Edwin Tulkens. Foto: Lya Cattel

Nieuw gezicht bij
Tulkens Fysiotherapie

hedel • Arend Brandsma (28) is de nieuwe fysiotherapeut bij Tulkens Fysiotherapie aan de Blankenstein in Hedel.

Hij werkt samen met eigenaar en oprichter Edwin Tulkens en fysiotherapeut Ellen Ceelen. Brandsma woont in Tilburg en studeerde fysiotherapie in Nieuwegein. Na zijn studie ging hij aan de slag in verschillende praktijken. Voorlopig werkt hij op dinsdag en donderdag in Hedel. De overige dagen werkt hij in een praktijk in de buurt van Breda. "Een dorpspraktijk is fijn", zegt hij. "Het is laagdrempelig, er is meer ruimte voor een praatje dan in de praktijken in grote steden."

In het pand aan de Blankenstein zijn drie behandelruimtes en een goed ingerichte oefenzaal. Hier kunnen patiënten terecht voor vrijwel alle specialismen: van revalidatie- en sportfysiotherapie tot manuele therapie, van fysio fitness tot Dry Needling en manuele therapie. De nieuwe fysiotherapeut Arend Brandsma richt zich momenteel vooral op 'gewone' fysiotherapie en revalidatie na bijvoorbeeld operaties. "Als mensen bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup hebben gekregen", licht hij toe. Hij heeft zich gespecialiseerd in manuele therapie voor alle gewrichtsklachten en heeft daar veel extra scholing in gehad. In mei van dit jaar start hij met de opleiding Dry Needling. Dat werkt net als bij acupunctuur met naalden, maar is toch heel iets anders. Zo blijven bij acupunctuur de naaldjes op meerdere plekken vrij lang in het lichaam zitten, terwijl bij Dry Needling één spier kortdurend met één naaldje wordt behandeld. Ook wordt er bij Dry Needling geen gebruik gemaakt van de zogenaamde 'energiebanen'. "Door het naaldje te gebruiken kun je knopen in spieren goed aanpakken", vertelt Arend.

Hoewel hij pas drie weken in Hedel aan de slag is, voelt Arend zich nu al thuis. "Het is een fijne praktijk", zegt hij. "Ik heb goed contact met de patiënten en ik kan veel leren van mijn twee collega's."

De praktijk van Edwin Tulkens bestaat sinds 2004. De oprichter heeft daarnaast een praktijk in Oss. Kijk voor meer informatie op:

q www.tulkensfysiotherapie.nl