• Burgemeester Rehwinkel opende de winkel vorige week dinsdag.
• Burgemeester Rehwinkel opende de winkel vorige week dinsdag. Foto: Lya Cattel

Ouderwetse kwaliteit in modern jasje

nederhemert • Slagerij Oomen in Nederhemert bestaat al sinds 1910. Deze maand is de vijfde generatie aan het roer gekomen; Gerrit Kant (32) en zijn vrouw Carola Kant-Oomen (28) hebben het bedrijf van haar ouders overgenomen.

Burgemeester Peter Rehwinkel verrichtte vorige week dinsdagavond de feestelijke opening. Hij was, net als de vele belangstellenden, onder de indruk van de nieuwe winkel. En van de ouderwetse rookschouw, die waarschijnlijk in de jaren vijftig gebouwd is. "Hier roken wij onze eigen worsten en hammen", legt Gerrit uit. "Het is voor mij een uitdaging om zoveel mogelijk zelf te maken." Hij heeft een paar jaar geleden de overstap gemaakt van bakkerij Van Horssen in Aalst naar de slagerij van zijn schoonvader Kees. "Het bakkersvak is prachtig", zegt hij. "Maar het slagersvak is ook ambachtelijk. En het voordeel is dat je niet 's nachts hoeft te werken." Kees en Jannie Oomen naderden de pensioengerechtigde leeftijd en van hun acht kinderen had alleen schoonzoon Gerrit belangstelling om de zaak over te nemen. Carola is na haar studie bedrijfskunde gaan werken bij de Volksbank in Utrecht. Daarnaast heeft ze de coachingsopleiding gevolgd. Voorlopig blijft ze haar baan nog combineren met het werk in de slagerij.

De winkel aan de Molenstraat is ruim een week dicht geweest voor een flinke verbouwing. Gerrit, die oorspronkelijk uit Zuilichem komt, heeft zich aangesloten bij de organisatie 'Uw Slager'. "Onze kernwaarden zijn ambachtelijk vakmanschap, traditie in smaak en passie voor kwaliteit", vertelt hij. "Daarnaast gaan we met onze tijd mee en bieden we onze klanten ook veel gemak via de 'Meat & Meals' formule." Zo kunnen klanten bij Slagerij Oomen nog altijd terecht voor een ruime keus uit vlees, kip en vleeswaren. Daarnaast kunnen klanten bij Slagerij Oomen kiezen uit heerlijke kant-en-klaar maaltijden uit de Hollandse, Oosterse of Italiaanse keuken, door Gerrit en zijn team dagelijks vers bereid.

Zo ouderwets en degelijk als de rookschouw is, zo op en top modern is de professionele combi steamer, die Gerrit en Carola hebben aangeschaft. "De Mercedes onder de ovens", vertelt Gerrit. "Dankzij dit apparaat kunnen we alle gerechten op hoog niveau zelf bereiden; van gebraden kippen, gegrilde spareribs tot erwtensoep en gekookte aardappelen." Op de nieuwe website is goed te zien wat de nieuwe Slagerij Oomen allemaal te bieden heeft:

q www.oomen.uw-slager.nl