• Uit: Tom Poes en de dropslaven, afl. 3913.
• Uit: Tom Poes en de dropslaven, afl. 3913. © Stichting Het Toonder Auteursrecht

Roda Boys opnieuw teleurgesteld

aalst • De wond van de 1-5 thuisnederlaag tegen Drechtstreek was bij Roda Boys nog amper geheeld, of hekkensluiter NOAD'32 strooide er met een 1-1 gelijkspel nog vlug wat zout in.
Roda Boys, dat het zaterdag behalve de langdurig afwezigen ook zonder Jordy de Wit, Niels van Dalen en Maverick van Maaren moest stellen, was in de eerste helft op een 0-1 achterstand gekomen. In de tweede helft zetten de manschappen van trainer Frank Brands nog wel alle zeilen bij om de overwinning over de streep te trekken, maar verder dan een 1-1 gelijkspel door een doelpunt van Tom Diender kwam de titelkandidaat tegen de hekkensluiter niet.

Een zware teleurstelling, vond ook Brands. "Met alle respect voor NOAD'32, maar wij hadden deze wedstrijd gewoon absoluut moeten winnen. Het voetbal was door de combinatie van harde wind en een slecht veld niet geweldig, maar zij zijn letterlijk één keer op onze helft geweest. Door een opstapeling van fouten, ga je met een 0-1 achterstand de rust in. En in de tweede helft zijn ze niet van hun helft af geweest. We misten de overtuiging in de afronding om de bal tegen het net aan te willen schieten", stelt Brands, die niet denkt dat NOAD'32 onderschat werd. "De resultaten van de laatste weken bieden daar nou niet bepaald ruimte voor. Dit had gewoon niet mogen gebeuren. We moeten nu nederig zijn. Zo lang we geen wedstrijden winnen, hoeven we ons niet met de ranglijst bezig te houden."