donderdag 14 maart

Film vol poëzie
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Charmante film voor wie geïnteresseerd is in poëzie. 'Paterson' uit 2016, van de onafhankelijke Amerikaanse regisseur Jim Jarmusch. Over een buschauffeur die in zijn vrije tijd gedichten schrijft en gelukkig is met zijn vriendin, die niets liever doet dan hun huis opschilderen en die als vrijwilligster op dorpsfeesten taarten bakt. Toegang: 5 euro. Gratis voor bezoekers die in de pauze hun eigen gedicht voordragen. Reserveren is niet nodig.

vrijdag 15 maart

Werken in de Zorg
9:00-12:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Speeddate voor mensen die willen werken in de zorg. Ga in gesprek en hoor meteen of je in aanmerking komt voor een opleiding of baan binnen BrabantZorg. Georganiseerd in het kader van de Week van Zorg en Welzijn.

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn iedere maandag en vrijdag welkom. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoekers betalen een kleine bijdrage voor koffie en thee.

Spreekuur Vluchtelingenwerk
11:30-13:30, Kerkdriel, Bibliotheek. Voor vragen op juridisch en maatschappelijk gebied. Meer informatie: 0418-541017, 06-82815577 of ascheurwater@vluchtelingenwerk.nl

Excursie Welzijn West Betuwe
13:00, Waardenburg, De Koeldert. Uitstapje naar het Elisabeth Weeshuismuseum in Culemborg, waar tussen 1560 en 1952 veel weeskinderen hebben gewoond. Oudheidskamer met historische voorwerpen en informatie over stadsgeschiedenis en sigaren- en stoelenindustrie. Deelname kost 15 euro. Telefonisch aanmelden bij de commissie Kunst en Cultuur van Welzijn West Betuwe: 0418-640083.

Kienen met KBO
13:30-16:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Kienen met KBO Maasdriel. Met het duo Toos en Toon. Voor 50-plussers. Deelname kost 4 euro (extra kaart: 1 euro).

Lezing reisleider
19:00, Heerewaarden, MFC De Steen. Reisleider Theo Leerintveld reist al bijna 35 jaar over de wereld en bezocht meer dan 150 landen. Tijdens een twee uur durende lezing met bijna 200 foto's neemt hij zijn publiek mee op een interactieve wereldreis langs zijn tien favoriete landen. Entree: 2,50 euro.

Toneelavond SSH
20:00, Hedel, Gelre's End. Toneelavond georganiseerd door Stichting Senioren Hedel. Toneelvereniging Uit Vriendschap speelt 'De Straatprijs'. Entree: 3,50 euro.

Kraayenhof & Dobal
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal nemen je mee naar gisteren, vandaag en morgen. Argentijnse, Afrikaanse en Europese harmonieën en ritmes. 'De Dwaze Tijd' ofwel 'Tiempo Loco'. Entree: 20,50 euro.
www.de-poorterij.nl

zaterdag 16 maart

Introles Tang Soo Do Kids
9:30-10:30, Zaltbommel, gymzaal Klipperstraat. Eerste kennismaking met Tang Soo Do, gericht op kinderen van groep 3 t/m 8. Door deze sport leren kinderen hun eigen lijf beheersen, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Dat vergroot zelfvertrouwen en weerbaarheid. De workshop wordt georganiseerd door de Zaltbommelse vereniging Pyung Ahn. Aanmelden kan via: www.sjorssportief.nl

50PLUS op de Markt
10:00-13:00, Zaltbommel, Markt. Met lijsttrekker Jan Opschoor uit Nederhemert- Zuid en Anneke van der Linden uit Ammerzoden (kandidaat 4) in gesprek over de verkiezingen voor de Provinciale- en Waterschapsbesturen.

NL Doet in De Voorn
10:00-15:00, Heerewaarden, Fort de Voorn. Snoeien in de oude boomgaard op het historische Fort de Voorn. Onder de deskundige leiding van de Hoogstambrigade Bommelerwaard. Natuurmonumenten en hoogstambrigade zorgen voor het materiaal zoals werkhandschoenen, ladders, snoeischaren en zagen. Het adres is: Voorne 13. Aanmelden kan via:
www.nldoet.nl

''t Is niet te Geleuve'
13:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Muzikaal optreden van Theodora met het koor ''t Is niet te Geleuve'.

Toneel in Kerkwijk
19:30, Kerkwijk, Dorpshuis. Toneelvereniging 'Uit Vriendschap' speelt 'De Straatprijs'. Georganiseerd door dorpsvereniging D'n Treffer. Entree: 4 euro voor leden, 6 euro voor niet-leden. Geen voorverkoop: vol = vol. Na afloop verloting.

Zang en toneel gaat niet door
De avond van Zanglust en De Gulle Lach in Varik gaat wegens omstandigheden niet door.

Jeugdmuziekdag
19:30, Aalst, sporthal De Maayenbogerd. Ruim 140 muzikanten geven een groots eindconcert na een dag lang repeteren. Thema: 'Mystery'. O.a. 'The Fall of Atlantis' van Ivo Kouwenhoven en de muziek van 'The Greatest Showman'. Dirigenten: Wim Baijense uit Nieuwaal en Dick-Jan Veerbeek uit Vleuten. Entree: 6 euro (kinderen t/m 12 jaar gratis).
www.jeugdmuziekdag.nl

zondag 17 maart

Landrover Experience
9:00-18:00, Kerkdriel. Leer off-road rijden van de professional tijdens de Level 1 Experience. Deelnemers vergroten hun rijvaardigheid en maken kennis met de techniek en werking van de nieuwste Land Rover modellen.
Meer informatie en aanmelden: www.landroverexperience.nl/training/level1experience/

Bommeldag
10:00-17:00, Zaltbommel, De Poorterij/Sint-Maartenskerk. Eerste Zaltbommelse Bommeldag, georganiseerd door De Toondercompagnie ism De Poorterij en de Sint-Maartenskerk. Ruilbeurs, signeersessies van Henrieke Goorhuis (uitgeverij Personalia) en Tim Artz (uitgeverij Cliché), lezingen van Pim Oosterheert, Rob Barnhoorn en Klaas Driebergen, een Bommelveiling en kleurwedstrijd voor kinderen. Tom Poes en Heer Bommel lopen rond, Jan-Willem de Vries vertoont unieke filmpjes uit de Toonder Studio's in de grote theaterzaal. In de Sint-Maartenskerk zijn verschillende tentoonstellingen over het werk van Toonder te zien. Kijk in de speciale Bommelkrant van Het Kontakt op 13 maart voor het complete programma. Het complete programma staat op pagina 2 van deze krant. Meer informatie:
www.toondercompagnie.nl

Wereldmuziek
14:00-16:00, Zaltbommel, Brede School De Waluwe. Verrassend programma met muziek bij Stichting Kompas (ingang kant Jumbo). Voor alle inwoners van de regio, vluchtelingen- en migrantengroepen. Toegang gratis. U kunt iets lekkers uit eigen keuken meenemen. Meer informatie: 0418-512656.
www.kompasbommelerwaard.nl

Rivierenland Klassiek
16:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Aarón Ormaza Vera (1995) speelt werken van J.S. Bach en Schumann. In het voorprogramma Tomás van Emden (piano) en zijn zus Maira van Emden (zang). Van hun vader zijn schilderen te zien in de expositie 'Draden komen bij elkaar'. Entree: 10 euro. Reserveren:
www.stroomhuisneerijnen.nl

Forellenkwintet
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Strijkkwartet Europa met Jonathan Waleson op piano speelt het 'Forellenkwintet' van Franz Schubert (geschreven voor piano, viool, altviool, cello en contrabas). Voorafgaand aan dit meesterwerk een kort romantisch strijkkwartet van een nog jonge Mahler. Entree: 20 euro (jongeren tot 18 jaar gratis). Voor informatie en reserveren: engelenbak@gmail.com

maandag 18 maart

Handwerkcafé Opijnen
10:00-12:00, Opijnen, dorpshuis Keijsershof. Elke eerste en derde maandag van de maand. Breng je eigen haak-, brei- of borduurwerk mee. Ook voor wie een praatje wil maken, kaartje leggen of spelletje doen. Voor mannen en vrouwen. Deelname is gratis (wel je eigen koffie betalen).

Ledenvergadering Natuurwacht
19:30-22:00, Zaltbommel, De Grote Aak. Jaarlijkse algemene ledenvergadering Natuurwacht. Met presentaties van o.a. de beverwerkgroep, de vlinderwerkgroep en de werkgroep kleine marters. De presentaties beginnen om 21:00 uur, hier zijn ook niet-leden welkom.
www.natuurwachtbommelerwaard.nl

Infoavond geitenstal
20:00-23:00, Hurwenen, 't Hurns Kerkje. Informatieavond van Stichting Gezond en Fris Hurwenen en Rossum. Over de stand van zaken rond de uitbreiding van de geitenstal in Hurwenen. Spreker is o.a. Jos van de Sande, voormalig GGD directeur in Brabant ten tijde van de Q-koorts uitbraak.
www.gezondfrishurwenenenrossum.nl

dinsdag 19 maart

Breien en haken
13:30-15:30, Zaltbommel, bibliotheek. Troostdekentjes en zorgknuffels breien en haken voor kinderen die chronisch of levensbedreigend ziek zijn. Materiaal is aanwezig, maar zelf meebrengen mag ook.

Zingend geloven
13:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Zingend geloven in de Kapel.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:00, Kerkdriel, bibliotheek. Voor iedereen die het soms lastig vindt om om te gaan met de computer en internet, brieven te schrijven, de appen of te mailen of formulieren in te vullen. Deelname kost een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: 06-29462318.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Roma' van Alfonso Cuarón speelt zich in 1971 af in Colinia Roma, een rijke wijk in Mexico-City, de wijk waar Cuarón opgroeide. Hij baseert zijn film op zijn jeugd, toen zijn vader ervandoor ging en hij samen met zijn zusje en broers werd opgevoed door het kindermeisje. Hij maakt met de film niet alleen een ode aan zijn geboorteplaats, maar vooral aan de vrouwen uit zijn jeugd.

woensdag 20 maart

Leerpunt Maasdriel
9:00-12:00, Kerkdriel, bibliotheek. Voor iedereen die het soms lastig vindt om met de computer om te gaan of internet te gebruiken, brieven te schrijven of te lezen, te appen of te mailen of formulieren in te vullen. Deelname kost een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij het Koning Willem I College: 06-29462318.

Open Morgen
10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Koffie met iets lekker, gezelligheid en een luisterend oor. Georganiseerd door de evangelische gemeente.

Inloopspreekuur E-books
11:00-12:00, Zaltbommel, bibliotheek. Hulp bij het lenen of lezen van e-books. Neem e-reader, smartphone of tablet mee. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

Open Eettafel
11:30, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Voor alle 50-plussers. Georganiseerd door Senioren Comité Welzijn Ouderen Nederhemert. Deelname kost 8 euro incl. drankje. Aanmelden kan bij Anneke Bouman: 06-12488802. Voor vervoer: Bets van Ooijen: 0418-552337.

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen en meubeltjes, computers.

Oecumenisch Avondgebed
19:15-19:45, Hurwenen, 't Hurns Kerkje. Als voorbereiding op het Paasfeest. Thema is ontleend aan het Onze Vader, het gebed dat Jezus zijn leerlingen leerde bidden. Vandaag: 'Uw Naam worde geheiligd'.

donderdag 21 maart

Hulp bij belasting
9:30-10:30, Zaltbommel, bibliotheek. Voor vragen over het invullen van de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Van tevoren een afspraak maken kan via: 0344-649940. Mensen met afspraak hebben voorrang.

Kunstlezing Stroomhuis
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Lisette Le Blanc geeft lezing n.a.v. van de tentoonstelling 'Jan Sluijters, de Wilde Jaren', die tot 7 april te zien is in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch. Over hoe de kunstenaar zich onder invloed van nationale en internationale kunst ontwikkelde tot een toonaangevende modernist. Entree: 12,50 euro. Reserveren is noodzakelijk:
www.stroomhuisneerijnen.nl

Alzheimer Café
19:00-21:30, Ammerzoden, De Weesboom. Thema: 'Leven met dementie'. Stoornissen in het geheugen vallen het meest op, maar ook alledaagse vaardigheden, spraak en besef van tijd kunnen worden aangetast. Gespreksleider Marten Tel en Nicole Faber. Meer informatie bij Marten Tel, geestelijk verzorger: 073-6119170 of Eelke Visser, psycholoog: 06-20207635.

Kijk voor meer activiteiten in de Bommelerwaard op de online Uitagenda van Het Kontakt:                 www.hetkontakt.nl