Voor eind april meer over glasvezel

bommelerwaard • De aanbesteding voor de aanleg van breedbandnetwerk in de Regio Rivierenland is mislukt. Toch blijft wethouder Kees Zondag van de gemeente Zaltbommel optimistisch over de komst van glasvezel in het buitengebied.

"De markt is in beweging, er gebeurt wel wat", zegt Zondag. Want nu de gemeenten voorlopig zelf geen glasvezel gaan aanleggen, zijn er toch verschillende bedrijven die er wel wat in zien, zoals Digitale Stad en Glasvezel Buitenaf. "We weten nog niet precies hoe hun aanbod er uit gaat zien. Maar er komt hoe dan ook snel internet via glasvezel in de buitengebieden."

De Regio gaat de komende maanden bekijken of het glasvezelproject alsnog wordt aangelegd door een overheidsmodel of dat breedband in het buitengebied toch word aangelegd door een marktpartij of een combinatie daarvan. "Een vervelende situatie", vindt Zondag. "Want het is verwarrend voor de inwoners." Hij raadt inwoners aan de berichtgeving op de speciale website www.breedbandrivierenland.nl te volgen. "We hopen voor eind april meer te weten."

Britta Alink