Tweede winst voor handbaldames

zaltbommel • De dames van Handbalvereniging Bommelerwaard speelden zondag alweer hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was HMS/Achilles uit Utrecht, de nummer voorlaatst uit de competitie. Aan het begin van de eerste helft werden aanvallend nog wat te veel kansen gemist, maar gedurende de eerste dertig minuten raakten met name de buitenopbouwers (Corine de Kloe en Heleen van Overkamp) goed op schot. Door wederom goed verdedigings- en keeperswerk leidde HVB halverwege de wedstrijd met 10-4. De tweede helft begonnen de Bommelsen minder sterk, maar de marge bleek groot genoeg om de tweede overwinning van dit seizoen binnen te slepen. Eindstand 14-9.
Volgende week spelen de dames hun laatste wedstrijd van dit seizoen.

Body-Fit

bommelerwaard • Sportvereniging Dancesation start weer met een cursus Body-Fit. Dit is een combinatiecursus bestaande uit aerobic, burn workout, zumba fitness, figuurverbetering en conditietraining. Fit en slank door de zeer gevarieerde workout op muziek, waarbij alle spieren van top tot teen worden gebruikt voor een optimale vetverbranding. Demonstraties zijn er op maandag om 18:30 uur in de sporthal van het Cambium aan de Courtine in Zaltbommel en om 20:00 uur in De Hooge Wal in Hedel, op dinsdag om 19:10 uur in sporthal De Maayenbogerd in Aalst, op woensdag om 19:00 uur in de sporthal van het Cambium, en op een doordeweekse dag onder schooltijd in Nieuwaal. Informatie en aanmelding: J. van der Meijden (sportdocente, bewegingstherapeute), 0418-564056.

Vernieuwde tactiek helpt bij JvA

ammerzoden • Een tactische omzetting leverde Jan van Arckel zondag in de wedstrijd tegen GVV de volle buit op (4-1). "Na rust zijn we terug gegaan naar twee spitsen. Door de wind konden we onze buitenspelers moeilijk bereiken en hebben we een spits voor een middenvelder opgeofferd. Dat pakte geweldig uit", analyseerde Jan van Arckel-trainer Marco van Loon.