• In totaal bestaat de groep uit tien acteurs.
• In totaal bestaat de groep uit tien acteurs. Foto: De Hurnsche Uylen

De Hurnsche Uylen speelt eenakters

hurwenen • Theatergroep De Hurnsche Uylen geeft op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart een voorstelling in dorpshuis De Kil in Hurwenen.

Op het programma staan twee eenakters; 'Gebakken Meeuw' en 'Afscheid'. De eenakters zijn bewerkte versies van stukken van Toneelgroep Het Volk. Regisseur Arlien Coolen heeft al haar creativiteit ingezet om de stukken geschikt te maken voor de Hurnsche bezetting. Voor iedere eenakter wordt een proloog opgevoerd. "Die moet je zien als een amuse voor een diner", zegt Arlien Coolen. "Ze prikkelen de smaakpapillen en maken je hongerig naar meer. In dit geval prikkelen de (grappige) prologen je zintuigen en maken ze nieuwsgierig naar de rest."

'Gebakken Meeuw' is oorspronkelijk geschreven voor vier mannen, maar in de Hurnsche versie wordt een van de mannenrollen ingevuld door een vrouw. In 'Afscheid' rouwen drie mannen om hun moeder. Voor De Hurnsche Uylen is dat omgeschreven naar drie vrouwen, die om hun overleden vader rouwen. Volgens de regisseur hebben beide stukken iets verrassends en absurdistisch, maar zit er ook veel humor in. Bovendien geven beide eenakters de kijker stof tot nadenken over het leven na de dood en over de mate waarop je zelf invloed kunt uitoefenen op de loop van je leven. "Dat klinkt misschien erg filosofisch, maar is toch vooral grappig", aldus Arlien.

De voorstellingen zijn op vrijdag en zaterdag om 20:00 uur en op zondag om 14:30 uur. Kaarten zijn te koop bij COOP den Boer in Rossum of via:

q www.hurnsche-uylen.nl